Пътните знаци в любовта

3
Добави коментар
peanut
peanut

Понякога се нуждаем от леко намигане, палав поглед или друг любовен знак, който да ни даде смелост да направим първата крачка. Любовта е точно толкова объркваща, колкото и пътната  карта – за жената. И точно тук идват на помощ пътните знаци в любовта

Знаците в любовта могат да бъдат разбирани в съвсем буквалния смисъл „пътни знаци“, но със забавно съдържание и подсмисъл. Но знаците в любовта са и онези жестове, които неволно или умишлено правим и издайнически подсказват дали харесваме или не харесваме някого.

Забавните пътни знаци с докачливо послание можете да срещнете буквално на всеки ъгъл – врати на тоалетни, стени на училища, щампи върху тениски и бельо, стикери в автобуси. Те изглеждат на пръв поглед като истински пътен знак, но вглеждайки се по-добре ще различите върху тях едни доста интересни, понякога цинични, илюстрации. Всеки един от тези знаци носи своето секс послание като например„Сексът не е разрешен“, „Свирките в тоалетната са забранени“, „Не пипай, това е лична собственост“ или„Спазвай дистанция“, като илюстрацията представляваше мъж и жена в поза „задна прашка “.

Пътните знаци в любовта не само забавляват, понякога са и практични, особено ако говорим за щампи върху тениски или пък бельо например. Подобна илюстрована дрешка привлича вниманието и дава повод за случаен флирт. Не е лъжа, че първата крачка в любовта е трудно нещо (особено за мъжете). Страхът от отхвърляне често ви изиграва лоша шега и бързо се отказвате без да тествате чара си пред обекта на вашите желания. Една тениска с характер, илюстрована с някой любовен пътен знак би опростила нещата. Най-малкото ще е отправна точка за един небрежен разговор. А кой знае… може да прерасне и в нещо повече.

Любовните знаци често казват това, което вие премълчавате, издават вашите намерения и същност – дали сте ледена кралица или весела палавница, готова за предизвикателства в любовта. А мъжете обичат всичко да е директно, точно и ясно казано. За разлика от животните, които разбират знаците и жестовете на себеподобните си така сякаш четат отворена книга, ние хората сме свикнали да разчитаме повече не думите. Но, когато те липсват и не получаваме конкретни отговори на въпросите си, търсим други източници на информация – неволните жестове или закачливите секс щампи върху дрехите например. Когато искаме нещо и отчаяно търсим вниманието на конкретен човек, се хващаме за най-малкото нещо като удавник за сламна.

Факт е, че мъжете искрено се забавляват на знаците със сексуално съдържание и ги възприемат дори като помощни средства при флиртуването. За мъжете жената е пътна карта, която трябва да дешифрират. Но както е известно задаването на въпроса „В коя посока да тръгна?“, или преведено на езика на любовта „Как да спечеля сърцето ти?“, е под мъжкото достойнство. Мъжете винаги знаят всичко що се отнася до шофирането и любовта, и ако се опитате да ги упътите словом, това дори би подразнило някои от представителите на силния пол, тъй като вярват, че ги смятате за невежи в областта, в която се предполага, че са на „Ти“ с материала. Когато се чувстват изгубени, представителите на силния пол търсят следи, знаци и послания във всичко и върху всичко, които изпълват мъжете със смелост да прекрачат бариерата, която ги разделя от обекта на желанията им.

Любовните знаци са и малките тайни жестове, които несъмнено са повлияни от чувствата ни. Колко често ви се е случвало, когато вие си харесате някого или някой хареса вас, да му намигнете, примамливо да му се усмихнете, показвайки симпатия и желание за нова среща, или тотално да го игнорирате, отмятайки ръка встрани. Всеки човек неволно прави онези малки жестове, които често остават тайна за околните, но видими за обекта на желанията ви. Те красноречиво демонстрират намеренията ви. Въздушната целувка, кокетната усмивка, съблазнителното облизване на устните с език, жестът с ръка, означаващ „Обади ми се!“ са само част от помощните любовните знаци, които напътстват мъжете и им помагат да не се изгубят някъде по трасето.

Любовните знаци обаче са само помощни средства. Оттам нататък се иска доста повече от няколко забавни любовни знака и жеста, за да може да преминем тухлената стена иззидана между нас и обекта на желанията ни. Освен жестове (които се оказват доста мъгляви), търсим и думи (които може да се окажат и въздух под налягане) , а след тях и действия (които да материализират чувствата). С две думи търсим реални доказателства за любов.

01.02.2010/Ели Йорданова