Дебел или слаб – има ли значение, ако сте влюбени?

5
Добави коментар
peanut
peanut

Обичате ли едрите мъже или си падате само по слаби манекени? Склонна ли сте да се влюбите в дебел мъж без причината да са парите му? Някои хора просто имат силно влечение към по-пухкави партньори, намирайки ги за изключително добродушни и мили.

Преди време обсъдихме дали височината има значение в една връзка , а сега ще повдигнем въпроса дали килограмите са от значение, когато става дума за любов. И по-точно дали е проблем, когато мъжът е драстично по-дебел от жената (или обратното).

Когато срещнете пухкава двойка, навярно ще си кажете „Сладки са!“ или „Отиват си!“. Но двойките, при които двамата партньори имат драстична разлика в килограмите, предизвикват явно недоумение у повечето хора. Защо се случва така? Толкова ли е странно слаба жена да се влюби в дебел мъж или слаб мъж да се влюби в дебела жена, без да става въпрос за постигане на нечии интереси, без лукса, парите и секса да стоят в основата на връзката?

И още нещо, комбинацията от дебел мъж и слаба жена се смята за все пак приемливо от обществото, но когато човек се сблъска с пухкава лейди и слаб кавалер, който безуспешно се опитва да я прегърне, хапливият коментар и кикотенето за гърба са гарантирани. От психологическа гледна точка това е така, защото е общоприето, че мъжът е главата на семейството, той е силният пол, той е този, който командва. Но цялата тази мъжественост изчезва в момента, в който мъжът бива съпоставен с драстично по-едрата си жена. Но кой е казал, че всички трябва да харесват слаби? Това е наложено особено от медиите мнение – списанията, рекламите, телевизията, интернет са пълни предимно с кльощави манекенки. А се оказва, че не това винаги е идеалът, който търсят мъжете. Много представители на мъжкия пол си търсят пухкави половинки, тъй като ги намират за по-страстни, раздаващи се, чувствени и женствени. А защо пък жените си падат по дебели мъже? Някои представителки на нежния пол споделят, че харесват пухкавите мъже, тъй като изпитват чувство за уют и сигурност покрай тях, а също и защото на пухкавите хора се носи славата, че са добри, спокойни, грижовни, мили и щастливи. Съществуват редица проучвания по темата, че щастието води до напълняване .  

Е, дами, слаб или дебел е избраникът ви в живота, който смятате за очарователен, с който сексът е прекрасен и с който сте заради любовта, а не материалните неща?

18.07.2011/Ели Йорданова