Израел пуска турски сериал с Къванч Татлъту

1
Добави коментар
bWEB
bWEB

Въпреки създалото се в последно време политическо напрежение между Турция и Израел един от най-популярните телевизионни канали в еврейската държава започна да излъчва за пръв път турски сериал, съобщава турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Първият епизод на популярната телевизионна сага „Двама завинаги“ предизвика огромен зрителски интерес в Израел, след като бе излъчен по телевизия Вива 2. Сериалът с участието на Къванч Татлъту и Седеф Авджъ се излъчва на турски език със субтитри на иврит пет пъти седмично в праймтайма.

„Това е изкуство и в никакъв случай не трябва да се бърка с политиката,“ заявиха по повод турския сериал ръководни служители на телевизията.

Междувременно в Иран вече няма да може да бъде излъчван сериал от типа на „Забраненият плод“, тъй като Техеран въведе строги ограничения за излъчваните по телевизията филми. Така например, вече по телевизията е забранено да бъдат показвани голи до кръста мъже, а любовните истории трябва да се развиват само между двама души, посочва още СиЕнЕн-Тюрк.