Косата като моден аксесоар – health.bg – Здравето от А до Я – Красота и здраве – здраве, коса, красота,

43
Добави коментар
boreca6
boreca6

Косата като моден аксесоар

Мирослава Кирилова
17-09-2011

Лятото върви към своя залез, но това не бива да влияе на настроението и самочувствието ни. Време е да се замислим за промяна, а защо да не започнем от прическата?

С едно подстригване и правилна грижа за косата бихме могли да променим външния си вид, а дори и да скрием някои недостатъци. Фризьорката Мириана Драгомирова сподели с нас някои хитринки:

1. При нисък ръст косата трябва да е по-къса, за да не го подчертаваме.

2. Ако имате дълга шия, можете „да я пресечете” с коса. Хубаво е да има обем и да е по-бухнала покрай ушите. Деколтето също визуално смекчава натрапчивия дълъг врат.

3. Честа грешка на много хора е, когато имат по-голям нос, да се опитват да го прикрият с повече коса. Изнасяйки я напред обаче, скриваме бузите, но носът ни още повече изпъква. Съветът на Мириана е да открием лицето си, като изкараме косата зад ушите и така оптически то става по-широко.

4. Голямото чело е благодатно, защото може да не се крие. Хора с такова чело на воля могат да носят косата си без бретон, а и с него лицето им изглежда добре. Малкото чело обаче задължително изисква коса, която смекчава този недостатък.

Оказва се, че мъжете са по-суетни, но при жените разходите за фризьор са много повече. Да се спрем на боята за коса. На пазара има безкрайна палитра от цветове, съставки и съответно цени. Специалистката в сферата на модерните фризури обаче подчерта, че в салона си използва почти изцяло козметика, предназначена за европейския пазар. „И боите, и шампоаните, и въобще продуктите, които използваме за косата си, трябва да са съобразени с мястото, където живеем, с климата и типичните за региона храни. Съветвам клиентите си да гледат дали козметичните средства са правени за Арабския свят, Америка, Европа или Азия.

Защото косите на типичните азиатки например са лъскави, най-често черни, и грижата за тях е много по-различна от тази на една афроамериканка например.”

бутони за социални мрежи