Как да спечелим пари от надомна работа

16
Добави коментар
nikste
nikste

Надомната работа е отлична възможност за всички, които искат да изкарат допълнителни доходи в домашни условия.

За подобна дейност се изисква не повече от 2-3 часа на ден, а заплащането зависи изцяло от свършената работа.

Надомна заетост предлагат различни частни фирма, като голяма част от тях са известни международни компании. Те прехвърлят част от производството си в страните от Източна Европа, като по този начин спестяват средства.

Как да започнем

Най-голям работодател на българския пазар е Асоциацията на американските производители и занаятчии. В нея членуват специализирани фирми в надомно производство на различни артикули за широко потребление.

Компаниите предлагат възможности за сглобяването на ключодържатели, мънистени обеци и гердани, играчки в домашни условия. Някои фирми предлагат и възможност за направа на ръчно плетени покривки и дрехи. На интернет адрес hwork.hit.bg има публикуван списък на всички фирми от асоциацията, които предлагат работа в България. На сайта има и формуляр за кандидатстване за работа към избраната от вас фирма. Вече съществуват доста български фирми, които предлагат подобна дейност например за комплектоване по 5-10 броя найлонови ръкавици в опаковки. Подобни позиции предлагат козметични и строителни фирми. Обяви за свободни позиции се публикуват почти постоянно в интернет сайтове за работа, както и в приложенията на различни печатни издания.

Бъдете внимателни

Колкото и добре да звучат предлаганите оферти за надомна работа, винаги бъдете предпазливи с тях. Внимателно трябва да се проучи какво се изисква като задължение от работниците, кога и как се получава заплащането. Обикновена практика е всички фирми да искат депозит срещу първоначалния комплект материали за работа, който те изпращат. Много е важен размерът на искания депозит. Има фирми-фантоми, чиято цел е да приберат тези пари. Най-често исканата сума трябва да е около 50 лева. Полученият комплект включва указания за работа и всички необходими части за направата на продуктите. Заплащането зависи от направените бройки за отредено време. Най-често се дава

срок от един месец

за който трябва да се свърши възложената поръчка. Някои от големите компании имат и свои офиси в страната. Това са най-надеждните фирми. Там се приемат и вече готовите продукти и се изплаща хонорарът. Важно е да се знае, че реалните оферти обикновено не предлагат по-високи доходи около 200-300 лева на месец.

Малко по-сложна е надомната работа, свързана с интернет. За нея се изискват добри компютърни умения и владеене на чужди езици. Дейността може да бъде различна преводи на текстове, оптимизация на различни интернет сайтове, маркетингови проучвания он-лайн. Заплащането е много добро около 500 долара месечно. Намирането на подобна работа е сложно, защото контактът

става директно

с международната компания. Някои от тях имат свои български партньори, които им помагат в набирането на персонал. Обяви се публикуват в интернет сайта за работа jobs.bg. Много често оферти има и в регионалните бюра по труда. Най-многобройни са обявите в бюрото в Студентски град, защото компаниите предполагат, че подобна дейност е примамлива за млади хора с подходящо образование.