Идеи за тематично детско парти у дома

21
Добави коментар
Laverdad
Laverdad

Никой не е казал, че тематично детско парти може да се организира само за рожден ден.

С настъпването на септември идва един от най-вълнуващите и важни моменти в развитието на твоето дете – началото на учебната година. И какъв по-подходящ момент от този, за да организираш едно вълнуващо тематично детско парти, с което да помогнеш на малчугана по-бързо да се адаптира към учебния процес след дългата лятна ваканция.

Организирането на тематично детско парти е чудесна възможност да позволиш на детето в себе си да се прояви.

Бъди креативна и използвай любимите герои и занимания на своя малчуган, за да избереш темата. Потърси вдъхновение в интернет, сред приятелки, в детската стая дори.

Тематичното детско парти ще сложи един чудесен завършек на лятото, ще повдигне духа на детето ти или просто ще разнообрази ежедневието на цялото семейство и приятелите ви – малки и големи.

Тематично детско парти „Аз съм ученик“

Разпечатай от интернет хартиени модели на училищен автобус, училищни пособия и кутий за хранене, изрежи ги според указанията, оцвети ги и ги закачи с конец за полилеите, шкафовете и навсякъде, където пространството позволява. Поръчай или направи торта, символизираща училището, купи бисквитки във формата на букви или цифри и приготви кутия или торбичка със „здравословна училищна закуска“ за всяко дете, присъстващо на партито.

За да забавляваш децата, организирай състезателни игри – кратък разказ на тема „Как прекарах лятната ваканция?“ (като целта ще е да се използват максимален брой определения, например); час по ръчен труд с природни материали и импровизирана изложба, писане на думички с пластелин или с маркери върху картон (или така познатата „бесеница“). Разбира се подготви достатъчно апетитни „награди“ и не забравяй утешителните.

Тематично детско парти „Светът на пеперудите“

Ключовият момент в аранжировката на това тематично детско парти са естествените елементи. Събери различни клонки за високите вази, купи свежи цветя за масите, пререди местата на стайните растения. Върху всички тях закачи разноцветни изкуствени пеперуди. Набави по един чифт пеперудени крила и антенки за всяко детенце и обособи едно кътче за гримиране (рисуване) на личицата им. 

Храната трябва да бъде в малки размери и на хапки. Можеш да изрежеш продуктите за сандвичите в забавни и атрактивни форми (като цветенце, пеперудка, листо, сърчице), да направиш гъбки от яйце и домат или пък мишки от сирене. Не забравяй напитките – най-добре е да са отделни пластмасови бутилки, за да не ги разсипят децата по време на игра. Подари и на всяко дете по една пластмасова чаша с пеперуда, която то да отнесе у дома си заедно с пеперудения костюм. За забавление организирай викторина, изработване на пепруда от хартия, научнопопулярен филм за пеперудите или четене на интересни факти за тях.

Тематично детско парти „Принцове и принцеси“

Всяко момиченце си мечтае да стане принцеса. И сега е моментът да сбъднеш тази мечта. Ако имате двор, разпъни голяма шатра, под която да разположиш масата с храната и напитките. Ако не, просто украси хола или детската стая с множество балони – някои пълни с хелий, други вързани по мебелите, а трети свободно търкалящи се по земята. Придържай се към нежните пастелни цветове – светло синьо, бебешко розово, лилаво, зелено. Помисли за някакви маски с пера или тип домино, вълшебни пръчици, наметала. Можеш да предупредиш родителите на другите деца за тематиката на партито, така че да те улеснят с облеклото. Още на входа им раздай по една хартиена коронка на всички, на момиченцата ветрило, на момченцата жезъл.

На едно парти за принцове и принцеси, много важна е храната. Но не какво си приготвила, а как си го нарекла. Например можеш да поднесеш ордьовър „принцесата и граховата салата“ – сандвич върху канапе от зеленчуци. Или вълшебен сладкиш – домашно приготвена торта с късметчета. Използвай фантазията си. Изненадай децата като захаросаш (лимон + захар) ръбовете на чашите им за „принцеския пунш“ от натурален сок с резенче плод и коктейлна палма. За забавление можеш да разделиш малчуганите на няколко групички и всяка да разиграе любимата си приказка за принцеси. Организирайте разказ по картинки от различни книжки, може дори да разиграете кралска сватба.

Тематично детско парти „Разходка сред цветята“

Сама се досещаш, че основната декорация за това тематично парти са флоралните мотиви – свежи цветя, покривки и салфетки на цветя, свещи и балони във формата на цветя. Придържай се към нежните цветове като розово и бяло, може да добавиш малко жълто и задължително – зелено. Ако сте в градина – още по-добре, навсякъде има цветя. Аранжирай масата отново във флорални мотиви – в средата сложи кошница с цветя, продуктите за сандвичите изрежи във формата на цветя и украси с магданоз, а в каната със свежа плодова напитки пусни да плуват няколко листенца от  рози.

На входа раздай на всяко момиченце шнолка с декоративно цвете, а на момченцата – значка с цвете, например. Отново можеш да помолиш родителите за съдействие в избора на облекло. За основно занимание на децата организирай изработване на цветни украси. За целта купи зелена пяна за букети, няколко букетчета със свежи цветя, може и набрани и някаква зеленина. Прочети им приказка, в която се разказва за някакво цвете – „Палечка“, „Цветята на малката Ида“, накарай всяко дете да нарисува любимото си цвете , да го изреже и да го напише за някой любим човек.

Други идеи за тематично детско парти

– „Обитателите на гората“ – пресъздаване на горска атмосфера, а децата са гримирани и облечени като любимото си горско животно.

– „Морско дъно“ – пресъздаване на подводния свят, а децата са облечени като русалки и водни духчета.

– „Пиратски остров“ – пресъздаване на самотен остров със съкровище, а децата са облечени като пирати и морски разбойнички.