Храната е от значение или Food Matters

4
Добави коментар
milena
milena

Всеки, който е решил веднъж за винаги да промени живота си, тялото си, усещането към света, е добре да изгледа този филм. Понякога е по-добре да отделиш 80 минути от живота си, за да живееш 80+ години в прекрасно здраве, отколкото да живееш 60 години и вечно да страдаш от болежки, наднормено тегло или просто комплекси.
Храната е от значение (Food Matters) е документален филм, който ако изгледате имате две алтернативи: или да започнете да водите здравословен живот, или да махнете с ръка и да продължите да се храните както до сега.

Един от ключовите моменти във филма е, истината за витамин С и като цяло витамините. Както всички знаем, има препоръчителна дневна доза за витамините, която всъщност е минимума, на прага на . Хора, чийто живот и работа са свързани с голям стрес, напрежение и натоварване имат нужда от над 60 мг витамин С, за да компенсират недостига, получен в следствие на агреналина, който унищожава витамин С-то.
Втора ключова тема са сърдечно съдовите заболявания, които отново могат да се лекуват, като се набавят реално нужните на организма дози витамини.
А за да не се стига до това, не се иска нищо друго, освен прясна, по възможност свежа храна, предимно вегетарианска.
Всички медии и лекари твърдят, че повишените дози на витамини могат да навредят, но до този момент няма никакви доказателства по въпроса. А само в Щатите, 106 хиляди годишно умират от страничните ефекти при прием на лекарства, което прави 2 438 000 за 23 години. За тези 23 години, има предположение само за 10 случая в които тези 10 човека са починали в следствие на прекомерна употреба на витамини!?!

Доброто здраве носи много полза за нас самите и никакви пари на фармацевтичната индустрия.

Филмът е разделен на 4 части. Ако след филма сте поне малко загрижен за вашия и живота на близките ви, споделете този филм и с тях!
Първа част: Food Matters – Храната е от значение

Втора част: Food Matters – Храната е от значение

Трета част на Храната е от значение

Четвърта част на Храната е от значение