Жестоко убийство на 19-годишен младеж в село Катуница

5
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Над 2000 жители на село Катуница днес са на невиждан протест пред читалището заради жестоко убийство на 19-годишен младеж, станало снощи, съобщават от МВР. 19-годишният Ангел Петров разхождал кучето си пред бащината къща, когато го връхлетял  бус от Столипиново.

Засилената машина  минала с бясна скорост по улицата, блъснала момчето и го влачил 10 метра, след което продължила по пътя. Полицаите също се опитали да спрат превозното средство, но без успех, то минало и през тях. Трима служители на реда са със счупени ръце. Две момчета, станали свидетели на случката, също се опитали да спрат буса, но и те били прегазени.

Минути след трагедията на местопроизшествието започнали да се струпват множество разгневени хора от селото. Афектираната тълпа успяла да преодолее полицейския кордон, навлязла в имота на К.Р. и започнала да унищожава имуществото му. Една от къщите в двора била запалена умишлено.

По думите на жителите на Катуница  вчера през деня е имало словесно спречкване между убитото момче и младежи от селото. Към момчето била отправена и смъртна заплаха, след което били сигнализирани органите на реда. Информацията бе потвърдена от полицията.  

 В хода на работата полицаите установили шофьорът на микробуса причинил пътния инцидент – С.Й. /55г./, криминално проявен от Пловдив. Автомобилът е иззет, а водачът е обявен за издирване.Задържани са шестима мъже – четирима, возели се във „Форд”-а, а другите двама от колата, блъснала двама мъже и ранила трима полицаи.

На мястото на инцидента е присъствал дежурен прокурор от окръжната прокуратура. Образувани са 4 досъдебни производства.Действията по разследването продължават.