Тренировка по тенис на маса

18
Добави коментар
shopaphoria
shopaphoria

Блог

Тенис на маса

Играта на тенис на на маса е забавен и отплащащ се спорт. С подходящи тренировки, с усвояването на умения и упоритост, всеки може да се научи да играе тенис на маса добре. Известен още и с търговското си наименование “пинг-понг”, тенисът на маса може да изглежда лесен отстрани, но може да се окаже трудно да го играете.

Ако искате да се научите да играете тенис на маса, то тогава трябва да започнете да тренирате. Няма значение дали го практикувате като спорт само за разтоварване или сте професионален играч, трябва да знаете основните неща в играта, нейните правила и дори физичните принципи, които я обуславят.

Накратко, тенис на маса се играе от двама или четирима играчи, които се изправят едни срещу други от противоположните страни на масата, която е разделена по средата от ниска мрежа. Целта на всеки е да върне топчето в противниковата страна на масата като го удря с тенис хилка. Точка се присъжда на този, който вкара топчето в противниковата част на масата без противника да може да го върне.

Има две основни умения, които трябва да усвоите, когато играете тенис на маса – това са скорост и въртене. Трябва да можете да придадете на топчето висока скорост, а това означава светкавични реакции. Тенисът на маса е много динамична игра. Освен това трябва да придавате на топчето въртеливо движение. Това въртене променя траекторията му на движение и прави връщането му от противника по-трудно. Добрите играчи на тенис на маса удрят топчето със скорост над сто километра в час.

Игрите на тенис се печелят също и от добрата хилка. Хилките имат гумени подложки от двете страни. Може да коригирате скоростта на удара и въртенето като избирате подходящи гуми. Когато започнете да се чувствате удобно да държите хилката и да удряте с нея от двете и страни, тогава вече може да изпробвате и различните предимства на гумите за хилки.

Начина, по който държите хилката оказва влияние на играта ви. В допълнение на изграждането на издържливост, тренировките по тенис на маса ще ви накарат да откриете в каква позиция ви е удобно да държите хилката при игра. Има три основни захвата. Може да я държите както се държи химикал, това ви дава по-добър захват, но по-малко контрол върху удара. Може да я държите като ръката на човек, с който се здрависвате. Това позволява да въртите топчето повече и да сменяте свободно повърхностите, с които удряте, но намалява силата на захвата ви. И експерименталният V-образен захват, който има предимствата и на другите два захвата, но ви трябват умения, за да го усвоите.

Ако искате да започнете да тренирате тенис на маса, потърсете в спортните зали хора, които наистина разбират от тази игра и могат да ви предадат основните умения още от самото начало, защото е важно да не започвате да се учите погрешно, тъй като след това ще е по-трудно да се отървете от неправилните навици. Тази игра не се учи толкова лесно, но с практика и подходящи тренировки ще можете да я усвоите за нула време. Играйте с удоволствие, грижете се за тенис екипировката си и се наслаждавайте на изживяванията докато играете тенис на маса.

Добави коментар