Как да се научите да правите набирания

2
Добави коментар
dongel
dongel

Как да се научите да правите набирания

окт 01, 2011КристиянУпражнения

Здравейте! Набиранията според мен са упражнение номер 1. Те натоварват цялата горна част на тялото ви и най-вече гърба. Лошото при тях обаче е, че те са сравнително трудно упражнение и често са голяма пречка за начинаещите. В тази статия ще ви предложа 2 варианта, които ще ви помогнат да се научите да се набирате.

Вариант 1:

Трябва ви стол или друго нещо на което да стъпите и стъпвайки да сте вече в най-горната позиция на набирането. След като сте най-горе хванете се здраво за лоста мръднете си краката от стола или това в/у което сте стъпили и се спускайте много бавно (колкото по-бавно, толкова по-добре). Направете колкото повторения можете, починете 2-3 мин и направете още няколко серии. След като вече не можете да се задържите и 1 секунда, значи тренировката ви е приключила.

Вариант 2:

В този случай отново ще се ползва допълнителна помощ, но не от стол, а от човек. Хванете се на лоста и се опитвайте да се вдигнете до най-горната позиция, като приятел ви помага, вдигайки ви на горе.  Идеята е с малка помощ от приятеля ви да успеете да направите няколко набирания, като в най-горната точка той трябва да ви пусне, и вие да се задържите там колкото се може по-дълго. След като стигнете до мястото, където не може да се задържите горе и 1 секунда – тренировката ви трябва да приключи.

 

И още нещо. При начинаещите кардиото е много важно! Ако не можете да се набирате най-вероятно сте тежичък и това е основната причина. Тичайте редовно и като свалите 3-4кг набиранията ще станат МНОГО по-лесни!

Правете тази тренировка 2-3 пъти седмично, като я допълвате с лицеви упори и скоро стрийт фитнеса ще ви стане приятен!

-Коментари, съвети, критики, размисли и страсти може да пишете под статията!

Previous PostХранене преди тренировка 02-10-2011

Next PostКардио у дома(ПРОГРАМА)

Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.