Еволюцията на фена

6
Добави коментар
vargala3
vargala3

Ровейки из различни визуализации за презентацията ми на Digitex (елате, ще ви е интересно!), попаднах на добра графика за еволюцията на обвързването между феновете и марката с помощта на Facebook. Платформата е достатъчно разпространена, за да предоставя ефективен начин да се свържете с вашите потенциални и настоящи фенове. Инфографиката по-долу показва точно как се случва това и какви са плюсовете на всеки метод за свързване на марка и фен във Facebook.

Етапите на обвързване са приравнени към начина, по който потребителят се свързва с вашето онлайн-пространство. За най-леко се счита натискането на Like-бутон в страница или сайт на марката, а най-пълно обвързване се постига с Facebook Connect и Facebook Apps. Визуализацията е полезна и с това, че лесно се вижда как вашето съдържание стига до социалния кръг на потребителя във всеки от случаите. По-долу виждате и как се движи информацията в средата на Facebook за всеки от случаите – не само от страна на фена към неговите приятели, но и от гледна точка достъпа на  марката до данни.

Ако пък ви интересуват продажбите през Facebook (имам специфично мнение по темата, но за това – друг път), визуализацията със спектъра на обвързване на феновете също ще ви бъде полезен. За EdgeRank тук сме говорили и преди, но в инфографиката има доста добро визуално обобщение. Ето и самата визия (клик за по-голям размер):

Визията е полезна за обяснения пред начинаещи, в презентации, пред шефове… Дано ви свърши работа.

05 Oct. 2011
Ресурси