Застраховки

2
Добави коментар
j_9243
j_9243

През годините са създадени различни видове застраховки, макар че една от най-популярните е гражданската отговорност – тя е толкова популярна, защото е задължителна за всички притежаващи моторни превозни средства. Гражданската отговорност се сключва, за да може при евентуално възникване на ПТП да може другият водач, да се удовлетвори от вашата гражданска отговорност. Това дава известна сигурност на водачите и регулира отношенията възникващи при ПТП. Разбира се има и много други застраховки, освен задължителната застраховка гражданска отговорност.
Доста разпространена е и застраховката автокаско. Тя също е застраховка свързано със собствеността на моторно превозно средство, но за разлика от гражданската отговорност е доброволна, но доста разпространена. Тя се сключва от собствениците на МПС като то се застрахова от пожар, кражба или други щети по него.
Съшествува и застраховка медицински разноски за чужбина, която е също доброволна, но е практика да се сключва от туристическите агенции, които срещу малко сума гарантират престоя на своите клиенти в чужбина и ако възникнат някакви медицински проблеми тази застраховка покрива определени медицински разходи.
Съществуват още и застраховки имущество, застраховка живот, застраховки при злополуки, селскостопански застраховки, карго застраховки и други, за които ще пишем по-късно.