50% отстъпка за 3 НОЩУВКИ в Къщата с чешмата, село Триград само за 270 лв. вместо за 540 лв.

1
Добави коментар
macata
macata

 

Село Триград е разположено в Западните Родопи, недалеч от Българо-Гръцката граница. Отстои на 26 км южно от общинския център – гр.Девин и на около 40 км западно от областния център – гр.Смолян. Намира се на 1240 м. надморска височина.
Къщите са накацали по скалисти възвишения, заобиколени от внушителни скални масиви. През селото минава р.Триградска, която заедно с река Буйновска дава началото на река Въча. Населението на селото е 854 души. Отпуснете се в прегръдките на Родопа планина и се насладете на едно прекрасно изживяване в „Къщата с чешмата“, село Триград.

 

Ваучерът включва:

Наем за 3 нощувки в „Къщата с чешмата“ село Триград. Максимално настаняване – 9 души.

 

Необходима е предварителна резервация на тел. 0878 13 70 33. Къщата работи целогодишно.
 

„Къщата с чешмата” е реставрирана стара двуетажна къща, типична за този регион. Капацитетът на къщата е 9 души. Предлагаме нощувки в три двойни и една тройна стаи, обзаведени и подредени с удобни легла и стилни мебели, във всяка стая има климатик. Тоалетните и баните са с общо ползване – на всеки етаж. Терасата е с панорамен изглед към селото и прекрасните Родопи с типичните за селото спокойствие и тишина. На разположение на гостите е всекидневна със сателитна телевизия и климатик. Тъй като не предлагаме приготвена от нас закуска, обяд или вечеря, сме помислили и за това. На ваше разположение е напълно оборудван кухненски бокс и разбира се най-приятната част – външен кът за барбекю, подходящ за прохладните летни вечери, където всеки желаещ може да осъществи кулинарните си фантазии! Къщата е заобиколена от малка и китна градинка. Мястото е особено подходящо за почивка и семейни ваканции сред очарованието на Триградските скали в Родопите. През всеки годишен сезон имате възможност за вълнуващи екскурзии и разходки. Може да си направите слънчеви бани, да отидете на риболов и пикник през горещите летни дни. В региона може да яздите и с помощта на инструктор да си направите незабравима разходка.

 

Село Триград е известно от векове като място на лечебни билки и древни предания. Местна легенда разказва, че когато Орфей засвирел, вятърът затихвал между клоните на дърветата, сякаш заслушан в неговата музика, птиците спирали във въздуха и животните спирали по горските пътеки, а зверовете се укротявали. Когато вакханките разкъсали певеца и го хвърлили в реката, всяка капка от кръвта му се превърнала в красиво планинско цвете, наречено силивряк. Родопския Силивряк /Haberlea rhodopensis/, е рядък реликтен ендемит за Балканите, притежаващ уникалните свойства на амброзията. Докато пътувате из региона можете да се полюбувате на нежните му цветове по планински поляни.

Вижте повече за Къщата с чешмата