Цитати, Мисли и Фрази на Паулу Коелю

2
Добави коментар
silence
silence

Цитати, Мисли и Фрази на Паулу Коелю

Цитати, Мисли и Фрази на Паулу Коелю (роден 1947)

– Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
– Най-добрият войн е този, който успее да превърне врага в приятел.
– Да пишеш е едно от най-самотните занимания на света.
– Животът има такъв смисъл, какъвто аз пожелая да му придам.
– И всичко това се случи между изгрева и залеза на същото това слънце!
– Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
– Душите, подобно на поточетата и растенията, също се нуждаят от дъжд, но по-различен; дъжд от надежда, от вяра, от нещо, заради което си заслужава да живеят. Когато не вали такъв дъжд, всичко в душата умира, въпреки че тялото продължава да живее. За такъв човек би могло да се каже, че тялото му някога е имало душа.
– Когато всички дни станат еднакви, това означава, че хората са престанали да забелязват хубавите неща в живота, докато слънцето върви по небосклона.
– Колкото и голямо да е страданието, то е безсилно пред едно изморено тяло.
– Напоследък много хора се отказаха да живеят. Не се отегчават, не плачат, просто стоят в очакване да мине времето. Те не приеха предизвикателството на живота и животът повече не им отправя предизвикателства. Ти рискуваш да станеш като тях, съпротивлявай се, посрещни смело това, което ти поднася животът, не се отказвай.
– Някои книги ни карат да мечтаем, други ни връщат в действителността …
– Ролята на състрадателна душа е само за онези, които се страхуват да заемат някаква позиция в живота. Винаги е много по-лесно да вярваш в собствена­та си доброта, отколкото да се изправиш срещу другите и да се бориш за правата си. Винаги е по-лесно да не отвър­неш на нанесената обида, отколкото да посмееш да вле­зеш в битка с някой по-силен от теб; винаги можеш да ка­жеш, че камъните, хвърлени по теб, не са те засегнали, и само нощем – когато си сам и жена ти, мъжът ти или при­ятелят ти от училище спят, – само нощем можеш да оплакваш мълчаливо собственото си малодушие.
– Съществува език, който е отвъд думите! Ако успея да разгадая този език без думи, ще успея да разгадая и света.
– Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
– Съществуват два вида глупаци — едните се отказват да направят нещо, защото са били заплашени, а другите мислят, че заплашвайки ще постигнат нещо.
– Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
– Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.
– Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.

Вижте още Цитати Мъдри Мисли и Фрази:
Цитати Мисли и Фрази за Коледа
Цитати Мисли и Фрази за Нова Година
Мъдри Мисли

Всички забавни цитати на Паулу Коелю, мъдри мисли и велики оригинални крилати фрази на велики хора пасват чудесно за девизи или пожелания за всички празници, Афоризмите може да използвате и в скайп пожелания и facebook поздравления. Изненадайте вашите близки и приятели с умни, забавни и оригинални пожелания нечувани досега.

Благодарим Ви, че споделихте Pojelaniq-bg.Net със своите приятели 🙂

Категория: Цитати