Какво не знаем за „Обединителна църква на Мун“

16
Добави коментар
Y2K
Y2K

Обединителна църква на Муун сектата мун, църква на муун, мун, Църква на обединението

Какво не знаем за „Обединителна църква на Мун“

Факт е, че Обединителната църква е официално регистрирана в България. Защо тогава критиците постоянно повтарят, че Обединителната църква нямала официална регистрация. Проблема е в злонамереността и невежеството, които в случая стигат до безочие.

1. Това не е нейното име! Разбира се, че няма да има регистрирана Обединителна църква. Това име е лепнато от другите църкви и с времето е станало прието нарицателно. През 1954 година Преподобният Мун регистира Асоциация, а не църква. Наименованието е, Асоциация на Светия дух за обединение на световното християнство. През 1995 г. тя прераства в Семейна Федерация за световен мир и обединение – Неправителствена организация с признание в ООН.

2. Това не е църква! Разбира се, че нещо което не е църква не трябва да се регистрира като вероизповедание. Основните организации на д-р Мун са Неправителствени организации и имат официална регистрация в България. Нещо повече, България, като членка на ООН е длъжна да уважава специалният статут който те притежават, като организации със голям принос за обществото. Много от неговите организации са с между-религиозна насоченост; за междурелигиозен диалог, помирение и сътрудничество.

Изключителното за основателя на ‘Обединителната църква’, Сан Мьон Мун, е че въпреки невероятните критики, неразбиране и атаки през които преминава, движението му достига невероятен успех и развитие. През 1954 година той основава в Сеул „Асоциация на Светия Дух за обединение на световното християнство“, която само за 10 години се развива по цяла Корея. Това предизвиква вълна от негативност от страна на нетолерантни фанатизирани християни. Но явно Бог не е на страната на критиците му. През 1965 учителят Мун изпраща мисионери в 120 страни. В края на 1971 година Сан Мьон Мун се премества в САЩ, където бързо печели последователи и бързо достига силно влияние върху Американския обществено политическия живот. Днес организациите му са развити в над 200 държави и обхващат дейност въс всички свери на човешкия живот. Нещо което никой преди преп. Мун не е постигал.

От къде идва огромната и яростна негативност
Една от причините за неимоверните критики срещу Преподобния Мун е, че той се оказва най-голямата заплаха за Марксистките-комунистически режими. Неговата антикомунистическа пропаганда се оказва решаваща за разпадането на безбожните-атеистични и нечовешки тоталитарни режими.

Втора, не по-маловажна причина е невероятно бързото му развитие, което се явява заплаха за по тесногледите и нетолерантни сили. Всяка нова религия е преживявала период на преследване и неразбиране. С действиетлност движението което Сан Мьон Мун развива е най-успешното ново религиозно движение на 20 век, според Института за изучаване на световните религии. Но уникалното при тях е, че Обединителите не са с тесногледи сектантски цели. Повечето религии изтъкват себе си и не желаят сътрудничество с другите. Обединителите на д-р Мун правят точно обратното. Те заявяват, че всички сме деца на Бог, който е наш Родител и трябва да си сътрудничим и да се научим да работим заедно за общото благо на човечеството.

Какво е различно в неговото учение
Какво е учението на учителя Мун? Ако много религии учат хората да се откъснат от отговорностите и проблемите на този свят, д-р Мун заявява точно обратното. Ако в този свят не изградим идеала на мир, истинска любов и истински семейства, ние няма да ги намерим и в отвъдния свят. С други думи, „каквото посем“ тук, „това ще пожънем“ и там.

Ето защо, преп. Мун не е просто религиозен лидер. На 15 години самият Исус му се явява и го призовава да разреши проблемите на този свят. Наред с проповедническа дейност, той развива и огромна мрежа от бизнеси, културна, туристическа и спортна дейност. Организациите му обхващат абсолютно всички свери на обществения и културен живот.

Сан Мьон Мун основава организации, иснтитуции, публикации и проекти за взаимопомощ, за да направи възможен идеала за световен мир за който проповядва. Той започва своята мисия, решен да сложи край на човешкото страдание. Днес той е създал проекти и планове за разрешението на всеки един от основните проблеми на човечеството. Няма друг човек на земята, който да е основал толкова много организации посветени на мира. Виждайки че нито християнството, нито правителствата могат да дадът необходимите решения, Преподобния Мун сам създава изключителна глобална мрежа от сътрудници от страна на всяка религия, раса, култура, националност и професия.

С какво е известен Мун

Той е известен като едни от най-добрите фармацевтични билкови продукти, като чай и екстракт от жен-шен, производството на здравословни безалкохолни напитки и т.н. Невероятен е приносът му за развитието на риболовната индустирия и уползотворяване на ресурсите на океана. Малко хора знаят, че той е първия който създава верига от стотици Японски ресторанти в САЩ. Така морската храна става нещо популярно, а Японски ресторанти вече има по цял свят.

Може да сте чели критиките, че Мун произвеждал оръжие. Това е още един трик, който показва низкото ниво и безочието на критиците. Всъщност д-р Мун развива тежка промишленост в Корея вкарвайки технологии от запада. С това той отваря пътя, Корея днес да е на световния пазар в автомобилостроенето. Но според закона предприятието му е длъжно да произвежда части за въоръжените сили. Той успява да отклони това, като приема прозводството на части за въздушни пушки.

Наистина движението му става една от най-могъщите финансови империи в света. Но трябва да отбележим, че целта с която той развива този световен фундамент е постигането на световен мир и изпълнението на Божията воля.

Защо ни плашат с лъжи за Мун
Плашат ни, че Муун ни смятал за благодатна почва за неговите идеи, че той се опитвал да навлезе в проблемите на култура, наука и изкуство, че имал разработена много подробна система за привличане на последователи. Плашат ни че „Муун имал програми за социално слаби хора, наркомани и алкохолици“. Че какво лошо има в това. Значи, де що добро извърши човек, трябва да треперим от страх ли? Значи ако някой имал добири идеи, не трябва да ги чуем ли? Значи човек който влага много за развитието на кулурата, науката и изкуството е зъл ли? Не! Зло са безочието и нетолерантността които карат критиците да злобеят. То е явно че го правят или от егоистична завист или поради аморалните си цели.

Плашат ни, че Обединителната църква на Муун се представя за обществена и социална организация, но за какво да се преставят след като си е такава? Трябва само да погледнем дейностите им и ще разберем. Ако погледнем проектите им за мир и разрешаване на социалните проблеми по цял свят и ще разберем – това са невероятни социални организации и програми. Не само ООН го признава, но и множество световни учени, президенти, министри, религиозни лидери днес свидетелстват за ползата от дейността на д-р Мун.

Никой не може да отрече невероятната ценност на Обединителните идеи. Никой не може да каже, че усилията им за междурелигиозен диалог и помирение не са нещо добро. Никой не може да отрече, че идеалът им за „Здраво общество, чрез здрави семейства“ не е истинския път за разрешаване на социалните проблеми из корен.

Когато чета критиките, че сме „канени на лекции или семинари“, на които сме „обграждани с изключително внимание“, се чудя защо какво критиците имат срещу доброто отношение? Какво свъщност ги плаши? Факт е, че Обединителите не живеят в комуни, както негативната литература ги описва. Факт е че разбиранията и дейността им са анти-сектантски, а не сектантски. Защо тогава пропагандаторите на негативност срещу тях ни правят толко старателна психическа обработка, като се използват такива фабрикации и методи които внушават страх? Защо толко усилено се стараят да промият мозъдите ни с негативност срещу този Кореец? Целта е да предотвратят обществото да чуе нещо важно. Нещо което те не желаят да се чуе.

Какво сочат истинските факти
Факт е че при Обединителите няма йерархична пирамида, нито въобще пастири, както пишат критиците. Защо се оказва, че негативната информация за Муун се разминава напълно с фактите и реалността? Явно е че някой целенасочено им плаща да скалъпват такива фабрикации.

Но ако четем изказвания видни личности за д-р Мун добиваме друга картина. Професор по съвременна религия заявява:

„Забележително е колко отворени и свободни са конференциите които д-р Муун спонсорира. Той напълно оценява, което се вижда от действията му, същноста на науката. Неговото първо и най-голямо постижение е отдадеността му за отворено общество на учени и религиозни лидери. Той винаги се стреми пламенно да приобщи Будисти, Евреи, Хиндуисти, Мюслмани, Християни и много други на своите събирания.“
Д-р Ниниян Смарт; Професор по Съвременна религия, Калифорнииски университет в Санта Барбара, US

Факт е, че в дейността на Обединителната църква няма отбелязани и опити за самоубийства, нито извършени такива. Но в България под директна намеса на ДС медиите публикуваха всякакви страшни измислици, само и само да предотвратят обществото да чуе ценните идеи на преп. Мун. Но за да разберем истинската причина трябва поне малко да се запознаем с Ролята на д-р Мун за падането на Комунизма

На какво е способен един човек отдаден на мира
Истината е че Проектите за мир на д-р Мун спират дъхът ни. Чудим се дали наистина е възможно един човек да е създал и постигнал всичко това. Чудим се откъде е достигнал до тези невероятни идеи и визия. По думите му, това е единствено благодарение на Божието водене и протекция които непрестанно е получавал.

С виждането, че спорта и футбола са естествен мост между култури и религии през 2002 д-р Мун основа Световната купа по футбол за мир. Турнира (The Peace King Cup – Купа на мира) подкрепя световния мир чрез футболни игри, надхвърляйки бариерите на идеология и религия.
За да установи култура на мира д-р Мун основава един от най-реномираните училища по изкуствата на истока, „Малките Ангели“, което изиграва основна роля в мирния диалог със Северна Корея. На международното балетно съревнование във Варна танцьори от Универсалния Балет, основан от д-р Мун, печелят златни медали. Прима балерината, Джулия Мун, дори бе поканена като жури на следващата година и лично приветствана от Първата лейди на България.

Преп. Мун работи за изграждането на Световна Магистрала, която да свърже света като едно глобално семейство, да допринесе за премахване на икономическите, политически и културни разделения между хората. Може би личните думи на преп. Мун най-добре ще изразят целите и визията му:

За да постигнем мира и благоденствието за човечеството, а също и да изградим Божието отечество и изначална родна земя, предлагам да се изгради „мост-тунел за световен мир”, като свързващ елемент от международна магистрална система през Беринговия проток… тази магистрална система ще свърже света в една общност.
Бог предупреждава, че повече не ще търпи изолация и разделение. Изпълнението на този проект ще свърже света като едно село. Ще разруши създадените от човека стени между раси, култури, религии и държави, като така ще установи Царството на мирния идеален свят, което е било Божието съкровено желание… световните религии могат да слеят усилията си за успеха на този проект. Успехът на този проект ще бъде решаващ за установяване Царството на мира, където хората няма вече да воюват.

Цената на изграждането му също не е проблем. Помислете колко много пари светът прахосва във война. Човечеството трябва да осъзнае, че извършваме страшни грехове пред очите на историята и на нашите потомци. Да вземем един пример. Колко пари похарчи Америка за войната в Ирак през последните три години? Сумата наближава 200 милиарда долара. Този бюджет ще е повече от достатъчен за изпълнението на Беринговия проект. 

В тази епоха войната е най-примитивното и унищожително средство за разрешаване на конфликти, което никога не ще доведе до траен мир… Човечеството трябва да сложи край на извратения порочен кръг на войната, в който единствено жертваме живота на децата си и прахосваме астрономически суми. Настъпи времето, когато страните по света трябва да обединят средства и усилия и да се устремят към Царството на мирния идеален свят, желан от Бог – Господарят на тази величествена Вселена.
Обединителна църква на Муун сектата мун факти

Виж също:

Изказвания на световни лидери за д-р Мун
Ролята на д-р Мун за падането на Комунизма
Масовите сватби на Муун
Проекти и дейност на Сан Мьон МунОединителна църква на Муун сектата мун факти
Categories: Мун: Факти, Муун и митове . Тагове:Империята на Мун, Мун, Муун, Сектата на Муун, сексуални оргии муун, църква на Муун, членовете на църквата на мун