Невенът е идеално средство срещу нерви и рани

11
Добави коментар
reina
reina

Невенът е идеално средство срещу нерви и рани

Vaniliya+
28 август 2011

Невенът е идеално средство срещу нерви и рани 3.00/5 (60.00%) 1 vote

Невенът е едно от най-лечебните растения, които човечеството познава

Билката невен се използва от дълги години в лекарствената и козметичната индустрия. Популярността на невена се дължи на лечебните му и противовъзпалителни му свойства. Прилага се при различни заболявания, рани и възпаления.

В невена най-ценни са цветовете и листата. Цветовете се сушат на подходяща температура, далеч от пряката слънчева светлина.

Невенът лекува и успокоява нервната система. Доказано е, че понижава високо кръвно налягане, оказва благотворно въздействие върху сърдечната дейност. Ако се приема вътрешно, невенът може да подобри храносмилателната дейност, да подпомогне оздравяването на лигавицата на стомаха и червата. Билката се използва във формата на настойка и се приема при невроза, сърдечни заболявания, хипертония, атеросклероза. Невенът облекчава и жените при менопауза.

Билката се използва за лечение на болести на устната кухина, очите и половите органи. Невенът притежава бактерицидни свойства и това го прави изключително подходящ за унищожаването на стафилококи и стрептококи.

Как се приготвя?
В домашни условия можете да си приготвите отвара от невен като сложите две супени лъжици от билката в две чаши с вряла вода. Консумирайте отварата по половин чаша по няколко пъти на ден половин час преди хранене и ще се радвате на добро здраве.

ВАЖНО: Ако публикацията Невенът е идеално средство срещу нерви и рани ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

loading…

Здраве.вс препоръчва и: