„Да предпазим децата от убийците на пътя!”

52
Добави коментар
mihol
mihol

„Да предпазим децата от убийците на пътя!”

 

Скъпи сънародници, ние, родителите на загиналите в Симеоновград деца с подкрепата на роднините на загиналата в Бургас Валя и граждански съюз „Сила”, предприехме национална подписка за проняма в законодателството и по-конкретно за промяна в Наказателния кодекс. Подписката е насочена и срещу бездействието на институците при разследване на смъртни случаи причинени при пътно-транспортни произшествия и неадекватните мерки срещу нарушителите.

Нашето искане е убийците на пътя, причинили смърт на едно или повече лица в следствие на шофиране без свидетелство за правоуправление (шофьорска книжка), шофиране с превишена скорост, употреба на алкохол и/или упойващи вещества (наркотици), както и отнемащите предимството на пешеходците, да бъдат съдени за умишлено убийство, а не както към момента за неумишлено деяние.

Смятаме, че тази промяна ще окаже въздействие върху поведението на шофьорите и ще ги накара да се замислят преди да извършат всяко от тези нарушения на закона и вседствие на действията си да причиният смърт.

Вие бихте могли да ни помогнете всички заедно да постигнем тази промяна в името на днешното, утрешното и всяко следващо поколение,  като поставите името, ЕГН, постоянния си адрес и подписа си в бланката, която предоставяме на вашето внимание.

Подписката се разпространява на територията на цялата страна за срок от 3 месеца чрез доброволци. Тя стартира в Симеоновград на 23.08.2011г. и ще продължи до 23.11.2011г., след което ще бъде внесена в Народното събрание. Народното събрание от своя страна е длъжно да разгледа нашите искания и да даде отговор на поставените проблеми, като ще настояваме промените да се състоят.

 

Благодарим Ви за подкрепата в каузата „Да предпазим децата от убийците на пътя!” !

 

 

Петицията е затворена от нейния автор.