Стъклен дом

11
Добави коментар
movies
movies

Сериалът Стъклен дом излиза по една от най-гледаните български телевизии през 2010 година. Режисьори на филма са Виктор Божинов и Петър Русев. Сценарият е на Георги Иванов и Теодора Василева.
Действието се развива в наши дни. Стъклен дом представя житейските съдби на няколко семейства, които поради една или друга причина са замесени помежду си или в развитието на филма пътищата на едни герои с други се пресичат.
Всичките събития, случки и действия в сериала са отражение на българската действителност. Част от героите представят живота на една много богата класа в България, чиито стандарти са много над обичайните български стандарти. Това обаче, че някои от героите са милиардери с нищо не прави съдбите им по-различни от тези на обикновените българи. Те също страдат, радват се, влюбват се и се борят за мечтите и целите си.
В Стъклен дом са засегнати любовни теми, тиинейджърски проблеми, бизнес отношения, присъстват криминални моменти, както и комично пресъздадени сцени.
Името на сериала напълно отговаря на сюжета му. Пресъздадената действителност на много хора, включваща моменти на любовни разочарования, престъпни намерения, подли бизнес игри, стигащи до крайности и безброй моменти на ситуации, в които всеки зрител ще открие своя живот.
Стъклен дом е страхотен, увлекателен сериал, който държи в напрежение зрителя с всяко събитие.
Историята на първия сезон на сериала започва със завръщането на Камен (Калин Врачански) и неговата авантюра с жената на баща му, която се превръща в разтърсваща любовна драма. Героят е пресъздаден като романтик. Той се бори за своите мечти и преследва вярванията си, но за да стигне крайната цел и да бъде с жената, която обича трябва да мине през много изпитания.
Юлиан Вергов (Николай). Той е бос в бизнеса. Безкомпромисен, властен и непоколебим, той знае какво да направи, че да стане неговото. Но по пътя в преследване на целите си научава и нещо много важно – живота не струва никакво богатство, ако не е споделено с някого.
Елена Петрова (Боряна) е нежна, мила, романтична, здраво стъпила на земята. Жена на един от най-богатите мъже в града, тя се оказва в капан, когато осъзнава, че здраво е хлътнала по доведения си син. За тази своя любов е поставена пред голям избор.
Яна Маринова (Елена) е пленяваща с красота и увереност. Тя е свикнала на разкош, но дали принципите и властта, няма да и изиграят лоша шега.
Стефка Янорова (Ваня) е мила и любезна дама притежаваща фризьорско студио в мола. Нейния живот минава монотонно, докато дава съвети на приятелката си.
Красимир Ранков (Антон) е шефът на охраната в мола. Той е като жена си Ваня. Свикнал все да е в услуга на приателя си и да се отдава на призванието си.
Георги Кадурин (Христо) е другият бос в бизнеса с мола. Той е преуспял и богат, но дали парите са всичко?! Губейки най-скъпото семейството Христо си дава равносметка за грешките от миналото.
Бойко Кръстанов (Дани) – тиинейджър запален по приятелката си, син на собственика на мола, момче, което въпреки охола, мисли като доста зрял.
Луиза Григорова (Александра) е глезена тинейджърка. Свикнала е на много лукс и разкош, а това понякога и играе лоши шеги. Идва момента, в които ще порасне, осъзнавайки, че парите не са даденост на всички.
Радина Кърджилова (Сиана) е другата тиинейджърка, която живее едва ли не, за да носи любов на другите. Живота я променя и осъзнава, че това не е начина да задържи хората до себе си.
Хари (Явор Бахаров) е тиинейджър, здраво стъпил на земята, защото, за разлика от приятелите си той не е свикнал да живее в разкош. Мечтае да е различен и свободен.
Има още много и интересни герои във сериала, а новият сезон на Стъклен дом ще разкрие още по заплетени и интересни събития оставили зрителите в неведение след края на първите серии.