КАРНАВАЛ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ С МАСКИ И ГОНДОЛИ

1
Добави коментар
ccbookings
ccbookings

КАРНАВАЛ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ С МАСКИ И ГОНДОЛИ

Екскурзия до ВЕНЕЦИЯ, Италия със собствен транспорт на цена от 146 EUR от туристическа агенция Съркъл Клаб АД. Маршрута е София – Венеция – София.

Маршрут: София – Венеция – София

Цена от 146 EUR

Държава:
Италия
Населено място/курорт:

ВЕНЕЦИЯ

Дата на тръгване:
12.02.2012 г. [виж всички]
няма бъдещи дати
Офертата е валидна от:
24.10.2011 г. до 12.02.2012 г.

Транспорт:
Собствен

4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ ЗА ДВАМА – 146 Евро
Centrale Hotel 3*
Период: 12.02. –16.02.2012

Цените се променят в зависимост от наличността на стаите!

Информация за Centrale Hotel 3*
Хотел Centrale се намира във венецианския Местре, само на 20 метра от автобусната спирка за Венеция. Всички стаи са със собствена баня и сателитна телевизия.
Piazza Ferretto – главната търговска и пешеходната зона на Местре, се намира само на 50 метра от главния вход на Centrale. Централната автогарата е отдалечена на 200 метра.Всяка сряда и петък сутрин има пазар точно зад ъгъла. Един от най-добрите ресторанти в града е на 5 минути пеша.

4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ ЗА ДВАМА – 216 Евро
Ca Dei Barcaroli 3*
Период: 12.02. –16.02.2011

Цените се променят в зависимост от наличността на стаите!

Информация за Ca Dei Barcaroli3*
Хотел Barcaroli се помещава в историческа сграда в близост до болницата Mestre’s Casa Di Cura San Marco. Тук ви очакват безплатен паркинг и хубава закуска, а Венеция е на 15 минути пътуване с автобус.
Всички стаи в Ca’ dei Barcaroli са просторни и шумоизолирани, със самостоятелна баня с вана или душ. Те са оборудвани с телевизор с плосък екран със сателитни канали и Wi-Fi интернет достъп.Обществените автобуси спират точно пред хотела. Жп-гара Mestre е на 2 километра.

4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ ЗА ДВАМА – 317 Евро
Boscolo Hotel Bellini 4*
Период: 12.02. –16.02.2012

Цените се променят в зависимост от наличността на стаите!

Информация зa Boscolo Hotel Bellini 4*
Хотел Boscolo Bellini се помещава в историческа сграда в района Cannareggio, на 2 минути пеша от жп гара Санта Лучия и в близост до Piazzale Roma. Стаите са елегантни и обзаведени в класически венециански стил.
Те са просторни и разполагат с климатик, собствена баня с вана или душ и минибар. От някои се открива великолепна гледка към Канале гранде.
Boscolo Bellini се помещава в сградата на бивша аристократична резиденция и отваря врати в началото на 19 век. Фоайето впечатлява със старинни мраморни детайли и великолепен полилей от венецианско стъкло Мурано.

Проверете други възможности за хотелско настаняване във Венеция на сайта www.ccbookings.com и се възползвайте от специални цени за регистрирани потребители.

Цената не включва транспорт до Венеция.
Проверете полетите до Венеция и резервирайте самолетен билет на сайта www.ccbookings.com

Карнавалът във Венеция
Един от най-колоритните и поетични фестивали в света е карнавалът във Венеция. Бели маски и черни пелерини, домина и шапки с пера, костюми на Арлекино, Пиеро, Панталоне, Коломбина и останалите герои от Комедия дел’Арте ще шестват из улиците на романтичния италиански град.
Проведен за първи път през ХV век пред двореца на Дожите с височайшето разрешение на папата, карнавалът се е превърнал в институция, а страстите се развихрят най-силно на площад Сан Марко. Венецианският карнавал, един от най-пищните и живописни празници в Европа, е роден през Ренесанса. Тогава той продължавал от 26 декември до Блажени вторник. Бедни и богати обличали забавни костюми и разликата между тях се стопявала. Дълги години празникът бил забранен, защото анонимността, която осигурявали маските, предразполагала към извършване на престъпления. След като през 1797 г. Наполеон завладял града, традицията да се празнува карнавала била прекъсната за повече от 200 години.
Сега Венеция изпраща зимата с фестивал. Той привлича туристи от цял свят, желаещи да се докоснат до неповторимата атмосфера на най-известния европейски маскарад. По време на карнавала улиците са пълни с фокусници, жонгльори, мимове, акробати, клоуни. Искате ли сами да устроите представление на публиката, може да го направите спокойно. Наред с веселите образи се промъква и черната маска на Смъртта. Да помнят хората, че всичко е преходно, да се веселят, похапват, пият и танцуват. Това отличава карнавала във Венеция от множеството други фестивали. Само на него са присъщи мистиката и магията.
По време на карнавала мъжете се обличат като жени, а дамите се маскират като представители на силния пол. Най-популярните костюми са на знатни особи и на шутове, на персонажи от Комедия дел’Арте. Разнообразието е наистина голямо – като се започне от кринолини, пищни перуки, украшения, разноцветни маски, перуки, дълги черни пелерини, маски с огромни носове или шапки на шутове със звънчета. В някои от работилниците в града могат да се видят костюми, които са истински произведения на изкуството. Някои от тях се оценяват на над 10 000 евро.
През последните години всеки карнавал във Венеция се провежда по зададена тема. Тя му придава неповторим характер и чар.

Програма

 

Информация за цената

Цената включва:

4 нощувки със закуски за двама

 

Цената не включва:

Транспорт

Проверете полетите до Венеция на сайта ни www.ccbookings.com и резервирайте самолетен билет.

 

 

Въпроси и коментари