Дневниците на вампира / The Vampire Diaries

55
Добави коментар
movies
movies

Филмовият сериал Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) стартира своята премиера през 2009 година. Идеята за сериала е разработена от Кевин Уйлямс. Сюжета разкрива историята на едно момиче на име Елена Гилбърт (в ролята на Нина Добрев), която се влюбва в момче Стефан Салватор (в ролята на Пол Уесли), но се оказва, че той е вампир. Стефан има брат, който също е запленен от Елена. Неговото име е Деймън ( Иън Самърхолдър). Серияла разказва историите и на приятелите им и на други жители на Мистик Фолс.
Историята на Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) започва с живота на Елена след смъртта на нейните родители. Тя започва училище, но ежедневието и не е конкретизирано само в това. Тя трябва да се грижи за по-малкия си брат Джереми, а едновременно с това се появява и ново момче, което силно привлича вниманието й. Живота и става прекалено динамичен и дори объркан.
Да, но приказно красивото увлечение на Елена се оказва твърде проблемно. Той не само е вампир, който всячески се старае да преодолее жаждата си да вкуси кръвта на Елена, но и неговият брат Деймън се оказва проблем, не само за връзката му с Елена, но и с нарушенията, които прави в града, а именно посяга на живота на хората обитаващи местността. Тяхната тайна рано или късно се разкрива и мистерията около която са забулени двамата новодошли и твърде съблазнителни младежи ще излезе на явно с цялата си съвършена прелест.
Орисията на братята е да бродят навеки по земната шир, но дали ще намерят спокойствието, което носи красотата на Елена, или това просто ще е масло за огъня, който с десетки години е приглушаван и потушаван.
Една стара рана ще се отвори от миналото, напомняйки им за вампирката, направила ги вечни, а провокатора за тези спомени е красивата Елена, напомняща за някогашната вампирка Катрин.
Двамата братя са противоположни като характери. Стефан е добър и с цената да запази живота на момичето, което лудо харесва е готов да загърбва вампирския си нагон. Това не може да се каже за Деймън. Неговото поведение започва да става така явно и открито, че скоро тайната им ще излезе на открито.
Чия любов ще надделее и кой от двамата братя ще има възможността да разкрие и докаже това, което таи дълбоко в себе си към Елена.
Дали обещанията за вечен живот и признания в любов са достатъчни да накарат красивото момиче да се впусне в сляпа любов. Кого от двамата ще предпочете. И дали това решение ще е края на проблемите, а може би началото. На всички тези въпроси ще се пита зрителя, какво ли предстои по натам, дали и тук като в приказките доброто ще победи в хитовия сериал Дневниците на вампира (The Vampire Diaries).