Столичани в повече

24
Добави коментар
movies
movies

Сериала „Столичани в повече“ излезе по българската телевизия през 2010 година. Негови режисьори са Виктор Божинов и Александър Косев сценарият е написан от Емил Марков. Жанра сериала е комедийна драма.
Героите на „Столичани в повече“ са две големи съседски семейства, чието ежедневие е свързано с проблемите и делата на съседите. Така драмата на едните може да се превърне в повод за гуляй при другите.
Забъркани са алчност, романтика, семейни взаимоотношения, както и користни идеали и интриги.
Изпълнен с много комични моменти и интересни събития „Столичани в повече“ показва конфликта между съвремието и патриархалните принципи.
Един от главните герои е Рангел Чеканов (Любомир Нейков), който е кмет на общината. Той е представен като корумпиран, нетолерантен, но добър и грижовен у дома. Неговата съпруга Гълъбина Чеканова е добра домакиня и клюкарка. Любимката в семейството е Мария Чеканова. Тя е млада, умна, красива и любопитна. Точно обратното се отнася за барат й Радко. Неговата цел е да се докаже пред семейството и баща си. Баба Марийка (Стоянка Мутафова), също е член на това семейство.
Другата фамилия се казва Лютови. Тук главната роля като член на домашния съвет има Славка Лютова, мъжът под чехъл изпълнява Кръстьо Лафазанов в ролята на Йордан Лютов. Синът им Андрей, е млад, интелигентен, привлекателен и талантлив. Той работи като фотограф в чужбина, но се завръща в България, за да е кум на брат си Спас (Руслан Мъйнов). Спас е алчно увлечен по слух за имане, което го хвърля в много комични ситуации. Неговата съпруга Йовка пък е предизвикателството за мъжете в квартала. Третото дете на Лютови е малката 12-годишната Яна. Тя е любопитно момиченце, което си вре нослето на всякъде.
Част от действията на сериала се развиват в местната кръчма, която и двете семейства посещават. Тази кръчма е собственост на Пацо (Христо Гърбов), както и на брата му близнак – бизнесмен Константин. Ролята се изпълнява от един и същ актьор.
„Столичани в повече“ разкрива незабравими качествено изиграни роли. Геройте са ярко пресъздадени и естествени. Филмовият сюжет показва ежедневни ситуации и моменти, които разсмиват искрено зрителя и го въвличат в семейната сага на героите.
„Столичани в повече“ развеселява, забавлява и увлича зрителя с качество на продукцията и високите технологии, използвани за българското кино.