Всички дискове с филмите за „Хари Потър” се изтеглят от пазара в края на годината

5
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

В началото на 2012 година студиото Warner Bros. ще насочи вълшебната си пръчка към всички DVD и Blu-ray издания на „Хари Потър” и ще каже „Авада кедавра”. Който купил, купил. Дисковете (включително пълната колекция от 8 филма, която ще дебютира на 11 ноември заедно с „Даровете на смъртта – част 2”), ще бъдат изтеглени от пазара. Това си е изумително извиване на ръцете.

Купете сега на каквато цена Ви кажем или оставате без легалната HD магия в домашни условия.

Анализаторите твърдят, че това е ход, който имитира практиката на Disney да пуска лимитирани количества. Но някой от дисковете на Мишката да се е застоявал по витрините само седем седмици? Други журналисти твърдят, че така стойността на изданията ще бъде повишена и те ще се превърнат в желан колекционерски продукт. Вероятно!

Интересната подробност е, че поредицата „Хари Потър” е спечелила 12.1 милиарда долара от видео продажби. Почти двойно повече от кинодистрибуцията на епизодите. И след като пазарът на дискове е толкова печеливш, защо им трябва да дърпат кранчето? Вариантите са два, но нито един от тях не е потвърден официално.

Говори се, че през 2012 г. ще излезе нов бок сет, който ще съдържа всички филми в специални издания и ще е единствената видео стока на пазара. Така ако ви трябва част трета, ще можете да си я купите само с останалите седем ленти. Вторият вариант е цикличното пускане на лимитирани издания.

За жалост новата политика на Warner Bros. няма да ми позволи да си попълня колекцията от Blu-ray дискове с последните два филма. Политиката ми е да чакам едно заглавие да падне в английските сайтове до под 20 лв. Да ме прощават, но няма да дам 80 лв. за „Даровете на смъртта – част 1 и 2”, само защото едно студио е решило да изнудва клиентите си.

ПС: „Нечистокръвния принц” си го поръчах в началото на годината за 14 лв., в които бе включена и доставката от Англия.

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂