Вила на брега на езеро

20
Добави коментар
lucynda
lucynda

27.10.2011 г.

Уникалната архитектура на къщата е впечатляваща. Интериорите в помещенията, които са преходни, са подвластни на белия цвят, а стъклената фасада й придава прозрачен и ефирен вид.

Вила със стъклена фасада

Семейната вила е разположена на брега на Боденското езеро. Фасадата й, която е заета почти  изцяло от големи панорамни прозорци и плъзгащи се стъклени плоскости,  предоставящи спираща дъха гледки, създава усещане за прозрачност на конструкцията.  

Сграда със слънцезащитни  елементи

Лятната вила на брега на езерото разполага с голяма жилищна площ. Сградата е двуетажна, като фасадата е покрита с плъзгащи се плоскости, изработени от фибростъкло. Тези елементи са с гъвкава конструкция и могат да се контролират както ръчно, така и посредством дистанционно управление. Материалът, от който са направени стъклените плоскости, има слънцезащитна функция.

Светъл и открит интериор с нежни акценти на дървесина

Интериорът на вилата е напълно подвластен на белите тонове. Деликатно цветово разнообразие се създава от нежните акценти на дървесина. Контрастът, който се очертава, е породен от дървената основа на шкафа, подовия паркет и гардероба. Тези детайли прибавят към атмосферата в интериора мекота и топлина.

Атриум, завършващ с отворен покрив

Фокусна точка в общата жилищна площ на вилата се поставя от ефектна архитектурна структура. Атриумът, който заема централно положение, завършва с открит покрив, а конструкцията му се състои от стъклени плоскости, които придават ефирност и прозрачност на околните жилищни пространства.

Трапезария с изглед към езерото

Характерно за вътрешната архитектура на вилата е преходността на стаите. Всяко едно помещение е просторно и “отворено“ към друго, което създава усещане за визуално сливане на интериорите. Трапезарията, която се намира до всекидневната стая, е със семпъл дизайн, а обзавеждането е ограничено – състоящо се от голяма маса и няколко заобикалящи я столове. Това е стаята, която осигурява на собствениците максимално спокойствие и красива панорамна гледка към Боденското езеро. Плъзгаща се стъклена плоскост дели трапезарията от атриума.

Работно кътче с приятна атмосфера

В съседство на всекидневната стая е и работният кът. Интериорът на помещението е в типичен минималистичен стил – изчистени линии на дизайна, бели тонове и естествено – панорамни прозорци, които предлагат красиви гледки и осигуряват светлината в интериора.

Комфортна спалня

Плъзгащи се плоскости, направени от дървен материал и стъкло, обособяват спалнята като самостоятелна интимна зона, посветена на пълна релаксация и отдих. Близо до спалнята са разположени работният кът и банята.

Баня с креативен дизайн

Банята е разположена на горния етаж. Тя също е оградена с плъзгащи се плоскости, които дават възможност помещението да е преходно или обособено, в зависимост от желанията на собствениците. Дизайнът на банята е уникален и семпъл. Конзолата, чиято фасада е покрита с дървени плоскости, е заобиколена от огледала и привлича погледа.

Тъмни тонове в антрето

Единственото помещение във вилата, в чийто интериор са използвани тъмни тонове, е антрето. Подът му е покрит с плочки в графитен цвят, а нюансите на стените са също в подобна тъмна цветова гама.