Сладкото и бебетата | Bebok.eu – статии за бременността, раждането, майчинството, възпитанието и отглеждането на Вашето бебе.

6
Добави коментар
ikonsulova
ikonsulova

Диетолози от цял свят са на мнение, че захарта е продукт, който не е подходящ за децата. Поне докато то не навърши годинка в менюто на детето не бива да с добавя захар, тъй като е всеизвестно, че всички болести започват от ранна детска възраст. “Употребата на захар при деца до една година води до възникването на хипертония, захарен диабет и други заболявания”-са на мнение повечето учени.

Когато се купува пюре за детето трябва да се обърне внимание на това какво е написано на етикета. В днешно време на пазара се появяват голям брой продукти без добавяне на захар, и точно те е добре да бъдат използвани.

След първата година от живота на детето и при спирането на кърменето съвсем не значи, че то трябва да започне да яде всичко, както възрастните. От храната на детето трябва да се изключи шоколада, кафето, какаото, кетчупа, майонезата, газираните напитки и сладките с неестествени съставки, чиповете, сухарите. Разбира се, това не значи, че на детето съвсем не бива да се дават лакомства. То може да яде мармалад, например.

Що се отнася до витамините и минералните добавки, с тях трябва много да се внимава. Работата е там, че за последните години голям процент от всички деца по света са с диагностицирани алергични реакции.

Кърмата и адаптираните смеси съдържат достатъчно витамини и микроелементи.