55. The Adjustment Bureau (2011)

1
Добави коментар
fantageroiche
fantageroiche

Заглавие: The Adjustment Bureau

Година: 2011

Държава: САЩ

Режисьор: George Nolfi

Участват: Matt Damon, Emily Blunt, Anthony Mackie

Филмът в IMDB

 

След толкова филми напоследък, все още не мога да реша харесвам ли Мат Деймън или не чак толкова. Със сигурност не ми е сред най-несимпатичните актьори, но не ми е и сред големите любимци още. Може би някак си не може да ме грабне с някоя по-магнетична роля. От досега каквото съм гледал са добре,  ок, става, но нищо, което да ми хареса кой знае колко много. И все пак The Adjustment Bureau е крачка напред. Филмът е едно от добре отличаващите се  sci-fi заглавия за 2011 и разглежда една доста интересна, поне за мен, тема – намесата на чужда ръка в хода на историята и играта на свободната воля на хората в него. Макар и да няма епичността на филми като Inception или Gattaca примерно, The Adjustment Bureau се заиграва със съзнанието на зрителя и оставя доста отворени въпроси след края си. Лично аз мисля, че цялата вселена с агентите на съдбата би могла да се развие в други филми, отделно от историята в този, стига да е за добро, а не да се разводни. Но много биха били и срещу тази идея именно защото има доста неотговорени въпроси.

Поддържащият каст се представя на добро ниво. Емили Блънт е голямо удоволствие да я гледам, а и химията между нея и Деймън си я има. Антъни Маки също е голям симпатяга и за него повече съжалявам, че героят му не беше развит в по-голяма дълбочина, но в интерес на истината всички герои са изиграни дотам, докъдето са и границите на филма.

Много ми хареса как от началото до самия край присъства едно засилващо се напрежение, което приключва със страхотен завършек, противно на това, което очаквах, че ще се разводни накрая.

За финал бих искал да ви споделя една от моите чуденки, която може да има отговор във филма, но лично аз не съм го забелязал – защо точно шапките?

 

Лична оценка: 7/10

Оценка в IMDB: 7.1/10

 

Most people live life on the path we set for them, too afraid to explore any other
Like this:

Like Зареждане…

Related