Зодии и техните камъни

44
Добави коментар
temi
temi

Всяка зодия се различава от другата по своя темперамент и предпочитания. Ето защо на отделните знаци от зодиака подхождат различни скъпоценни и полускъпоценни камъни. Кои са те и как им влияят?

Овен Овенът е пламенна и темпераментна зодия. На страстната му натура подхожда идеално рубинът – камъкът на изпепеляващата любов, който предпазва собственика си от враговете му. Легендите разказват, че рубинът потъмнява, ако наближава опасност, затова бил сред любимите скъпоценни камъни на кралете. Ониксът пък отговаря на самоувереността и горделивостта на овните, освен това изостря сетивата, а аметистът внася спокойствие в иначе импулсивния и емоционален характер на зодията. Корал, аквамарин и диамант също са подходящи за Овена.

Телец На прагматичните, разсъдливи и обективни Телци отговаря сапфирът, познат като камък на истината. Тъй като са доста нерешителни и понякога неуверени, ахатът и тюркоазът им помагат, като вдъхват на представителите на зодията смелост и самочувствие. Подобен ефект има и нефритът, който освен това ги дарява с щастие и късмет.

Близнаци Близнаците са общителни, приказливи и лесно завързват контакти, затова най им подхожда топазът – камъкът на приятелството и верността. Подарете им също ахат с пожелание за мъдрост и дълголетие. Освен това камъкът символизира успехите, които близнаците постигат в професионален план. С тигрово око (или още котешко око) дарявате зодията с проницателност и късмет. Подходящ за Близнаци е и кехлибарът.

Рак На добротата и грижовността на Рака отговаря кристалът – символ на чистотата и невинността. Освен това кристалите енергизират и в същото време успокояват иначе емоционалния Рак. Аметистът също работи за балансирането на бушуващите чувства и мисли в главата на този воден знак, предпазва от неприятели и изостря интуицията. Но безспорно най-подходящи за Рака са бисерите, тъй като идеално пасват на увереността и прозорливостта му, избистрят преценката му.

Лъв За царя на животните само най-доброто и най-бляскавото. Диамантите и рубините символизират лидерството и могъществото му, подчертават неговия благороднически характер и възвишеността му. Диамантът се свързва и със Слънцето, което направлява Лъва. Гранатът също е подходящ, тъй като символизира бойната му натура и едновременно с това го закриля.

Дева Девата е най-голямото съзвездие в зодиака, затова и сред представителите на тази зодия се откриват най-различни характери. На тяхната многоликост пасва нефритът – камък с много отенъци и значения.Ясписъст дарява зодията със сила и енергия, вдъхновява и я кара  да мечтае, освен това й помага в деловата сфера, като балансира отношенията с началниците й. Подходящи за Девата са сапфирът– камъкът на хармонията, мира и истината, както и тигровото око. Везни Везните са талантливи и изобретателни, често естети и хора на изкуството. Ето защо на креативността им отговаряаквамаринът – камъкът на творците, а на безпогрешната им интуиция що се отнася до финанси и прогнози – кварцът, и по-специално – цитринът. „Златният кварц“, както още го наричат, е камъкът на търговията, продажбите, професионалните успехи и новите идеи. Подходящ за зодия Везни е и нефритът.

Скорпион Скорпионът е авантюрист по душа, жаден за нови предизвикателства, търсач на адреналин, безстрашен пред опасностите. Подхожда му коралът – камъкът на приключенците, тласкащ към подвизи и рискови изживявания. За жените изберете бял корал, а за мъжете – червен. С аметист внесяте равновесие и спокойствие в иначе буйната натура на зодията, а опалът провокира Скорпиона да се цели на високо.

Стрелец На импулсивната и буйна натура на Стрелеца подхожда сапфирът, който го пази от неприятности, помага му да запази самообладание и да овладее емоциите си, когато се налага. Лазуритът пък отговаря на стремежът му към съвършенство и на остроумния му характер. Тюркоазът вдъхва смелост, прави го по-решителен и носи успехи.

Козирог Козирозите са логични, прозорливи, упорити и постоянни. На тези им качества пасва ониксът. Той ги прави още по-самоуверени, изостря интуицията им и едновременно с това ги пази от негативната енергия. Малахитът прави зодията по-общителна, магнетична и приказлива. Подходящи са още сапфирът и тигровото око.

Водолей За зодия Водолей изберете камъни като тюркоаз, топаз, кехлибар, гранат. Топазът ги дарява с шесто чувство и мъдрост, а гранатът ги закриля. Светлосиният тюркоаз е за Водолеите-началници, тъй като им дава власт и авторитет, а зеленият е за представителите, които са по-улегнали и вече са се установили.

Риби Рибите са тайнствени, мистични, различни от останалите знаци, затова идеален за тях е лунният камък. Подхожда им също аквамаринът – камъкът на морето и на себепознанието, който се бори с тяхната наивност и им помага да видят измамата. С аметист зодията оставя за малко мечтите и илюзиите и става по-земна и обективна. Бисерите също отговарят на характера на Рибите. 01.11.2011/ Христина Спасова