Лаборатория за кафе и чай?

2
Добави коментар
jessy_joy
jessy_joy

Не съвсем. По-скоро машина за горещи напитки, която все едно идва от бъдещето

Ден след Хелоуин сме едни типични кафе-зомбита – цял предиобед се щураме из офиса с протегнати напред ръце и издаваме нечленоразделни звуци в опит да стигнем до заветната кафе машина.

Да, определено сме фенове на стимулиращата напитка, но без да злоупотребяваме. Освен това си падаме по иновативни начини за приготвянето й, а последната концепция в този контекст е потресаващо впечатляваща.

Става дума за машина, която прави кафе или чай, по избор. На пръв поглед не звучи като извънземна технология, нали? Да, обаче визията на джаджата е супер атрактивна и ни се струва, че ароматните горещи напитки няма да бъдат същите с нея. Искаме да кажем, че очакванията ни са за още по-плътен вкус и ухание, освен гарантирано очарователното попълнение в интериора.

YankoDesign

The Bodum Coffee & Tea Maker е разработен от Sunny Ting Wai Wong – студент по индустриален дизайн в Художествената академия в Сан Франциско, САЩ. Машината за горещи еликсири се състои от няколко модула, които могат да се разглобяват и се почистват лесно. Те са със сферична форма и за изработени от стъкло от боросиликат, което е устойчиво на температура до 280оС. Останалите основни компоненти са от неръждаема стомана и пластмаса, устойчива на загряване.

Кафемашината беше представена още през пролетта на Годишните награди на висшето училище за 2011 г., а според някои публикации в интернет, към дизайна проявява интерес именно италианският гигант в бранша Bodum, откъдето идва и името на концептуалния модел. Вниманието на бранда означава, че креативната концепция има шанс да стигне до масовия пазар, при това скоро.

Ние много се надяваме на това, тъй като красивата кафеварка прилича на минилаборатория за горещи изкушения, които всеки може да си спретне сам вкъщи. Вижте още детайли в галерията 🙂