Бъзикилийкс – Истината такава, каквато можеше да бъде!?

17
Добави коментар
karahasan
karahasan

Учените от БАН обявиха открита война на правителството след като стана ясно, че независимо от протестните им действия бюджета за наука няма да бъде повишен. В призив към обществото те заявиха:

“ Ние сме изправени пред избора дали да умрем в агония или да умрем в бой.  Пред избора между магистралите и науката, между просветата и простащината, и избрахме. Призоваваме всички граждани на република България да окупират магистралите. Да окупират метрото,  да окупират северната и южната дъга. След като правителството не желае да инвестира в еволюцията ще получи революция. Призоваваме всички българи, които все още милеят за българската просвета, всички училищни работници, всички студенти и техните преподаватели, всички които осъзнават, че бъдещето се гради чрез инвестиции в образование и наука, а не в асфалт, да излязат на 11.11.11 и да окупират така любимите на нашите управляващи асфалтови постижения. Призоваваме гражданите, които искат децата им да са образовани и просветени гаржадани на една европейска държава, а не да прокудени нещастници бродещи по магистралите в търсене на господар, комуто да работят за къшей хляб, да ни подкрепят в нашата последна битка. Елате, да излезем ЗАЕДНО. Заедно срещу простащината, заедно срещу асфалтовото безумие, заедно срещу срещу тези които вярват повече в силата на мощите, а не в силата на науката. Не площадите – Окупираме магистралите. Чакаме ви.“

Премиерът Борисов се вбеси след като научи за обявената война. Той нареди лично на новият президент да приведе армията в бойна готовност, за да не се допусне окупиране на магистралите. На спешно заседание на съвета за национална сигурност беше прието в името на едни свободни магистрали, да се поощрят пазителите на свободата на придвижване по магистралите, а именно полиция, военни и съдебни служители, като им се гарантират 100 работни заплати обезщетение при пенсиониране или уволнение, но само при условие, че спечелят тази последна битка.

 

Like this:

Like Зареждане…

Related