Адв. Филип Топов е новият председател на Общински съвет – Смолян

1
Добави коментар
smolyandnes
smolyandnes

Адв. Филип Топов е новоизбраният председател на Общински съвет – Смолян, стана ясно след тайното гласуване по време на първата тържествена сесия на местния парламент.  С 15 гласа „за” от гласувалите 29 общински съветници,  Филип Топов от ГЕРБ оглави новия общински съвет. Освен него за председателското място бе предложен и инж. Димитър Кръстанов от БСП, който получи 10 гласа.

При отваряне на урната бе установено, че действителните гласове са 25, а четири от пликовете бяха празни. Комисията, която следеше тайното гласуване, беше с  председател Венера Аръчкова и членове Радой Краев и Захари Сираков. След обявяване на резултата Топов заяви, че ще направи всичко възможно местният парламент да бъде в подкрепа на кмета, за да може той да изпълни своята програма, която е в интерес на хората. „Първото нещо, което ще направим е да назначим временна комисия, за да изработим предложения за допълнения и изменения на съществуващия правилник. Ще създадем условия, за да може навреме документацията, която се подготвя от общинската администрация, да се предоставя на членовете на комисиите и да се произвеждат качествени управленски решения”, каза в препълнената сесийна зала новоизбраният председател на местния парламент.

Той обеща да сформира председателски съвет от заместник председатели и експерти, представители на всички политически сили. „Поемам ангажимента да управляваме общината така, както сме обещавали през предизборната кампания – открито и в интерес на гражданите. Убеден съм, че с общи усилия ще създадем един добър, работещ местен парламент. Желанието ни е по-голямата част от работата да е в общинските комисии, а в залата да влизат 99% готови решения. Приканвам ми за активна и ползотворна работа, защото проблемите на общината нямат цвят”, обърна се към съветниците адв. Топов.