Американец пее „Хубава си, моя горо“

64
Добави коментар
tvtv.bg
tvtv.bg

В следващия епизод на Изгубени в България на 9 ноември Анна О’Нийл и Кори Олсън разбират какво е да се надсвирваш с гайда, да снимаш клип като в Боливуд в циганска махала и да влезеш в Дяволско гърло.

Съборът в с. Гела се провежда от незапомнени времена. Всяка година през август хиляди хора пристигат на това място, за да чуят и видят най-добрите гайдари в света. Анна и Кори срещат няколко много отзивчиви майстори на българската каба-гайда, които ги учат как се свири на нея. Развълнуван от невероятния родопски пейзаж и звуците на уникалните каба-гайди, Кори пее “Хубава си, моя горо” пред всички присъстващите.

Режисьорът Кей Ханахан опитва да осъществи един свой отдавнашен амбициозен проект. Тя смята, че едно място в България има всичко необходимо да заснеме клип като в Боливуд. За декор служи циганската махала в Огняново, а за реквизит – река, мръсни дрехи, некъпани деца, двама американци, музика и танци. Резултатът е: изпрани в реката дрехи, изкъпани в реката деца и уникален клип, заснет от американски екип в българска циганска махала.

Пътуването на Кори и Ана продължава под земята, където те опознават България по-дълбоко, отколкото са си представяли. Двамата, не без известен страх, влизат в пещерата Дяволско гърло, където се намира най-високият подземен водопад на Балканския полуостров и научават легенда, според която именно там Орфей се спуска в подземното царство на Хадес, за да спаси любимата си Евридика.

Анна О’Нийл и Кори Олсън са родени в Америка и изгубени в България. Гледайте техните невероятни приключения в нашата невероятна страна всяка сряда от 21 часа само по Нова телевизия.