И с т и н а т а _ Д н е с: Безпокойството е себично чувство

33
Добави коментар
Y2K
Y2K

Живей за другите!

Ако живеем за другите ще намерим пътя към истинското щастие и здраве.

Колкото повече се тревожим, толкова по-малко време и сили имаме за другите. В същността си безпокойството е себично чувство.

Помощта към хората да ни стане навик! Исус казва на учениците си да не спорят кой-от тях е по-висш, ами този който най-много служи на другите е най-висш в Небесното Цараство.

Повече от 800 езика – следствие на омразата между хората

Човек, който търпи последиците от омразата, е наясно откъде идва разделението. Когато мисионер попитал местен човек от Папуа-Нова Гвинея защо в тази островна страна има повече от 800 езика, отговорът последвал почти веднага: „Защото ние се мразим.”

Докога ще има конфликти? Докато не се научим да живеем за другите!

Независимо дали ни е страх от сблъсъци с останалите, конфликти винаги има докато сме егоисти. Ако искаме да се справяме с тях, е нужно да разберем 3 основни принципа. Да мислим за другия, а не за себе си; да направим него щастлив за да сме щастливи, а не да търсим нашето си щастие на пук на другите; винаги да сме усмихнати и изпълнени с любов, а не да натякваме и изясняваме кой е крив и кой прав. На кратко, живейте за другите, и вмисли, и в думи, и в дела! Е да! Ще се окаже, че за това ни е необходимо да работим върху развитие на характера и сърцето си.

Любовта като най-висша добродетел става все по-дефицитна за сметка на греха във всичките му форми, включително в църквата и по света. Семействата се разпадат, аморлността нараства главоломно. Фактите стават все по-мрачни всеки ден. Идва ли свършекът на този свят? Това се питат вярващит. . . Библията предсказва, ВАНГА: Пророчества за Месията

Търсете първо Божието царство и всичко останало ще ви се прибави, казва Библията. Ако подредим правилно приоритетите си и живеем за Бога и околните, няма да имаме време да се тревожим. С други думи, не коя деноминация е най-правилна, че да е близка до Бог, а коя обича другите най-много и се разбира с всички, тя е най-близката до Бога. Жалко че християните никога не са разбрали този принцип и са се разделили на хиляди деноминации спорещи коя е най-правата.