Няколко начина да преборим стреса

49
Добави коментар
biliana
biliana

Когато в забързаното ежедневие сте съсипани и депресирани, това се дължи на факта, че сте забравили себе си и своите нужди. За да премахнете нивото на стрес и да се чувствате заредени с положителни мисли и емоции можете да прибегнете до някои простички неща.

Усмихвайте се и се смейте по-често. Това ще доведе до намаляване на хормона на стреса – кортизол и ще повиши вашия имунитет. Излезте с приятел с който има на какво да се посмеете, посетете комедийна постановка, отидете на весел купон и се забавлявайте. С две думи смейте се колкото можете повече, където и когато решите. Опитайте се да си отдадете време за релакс, дори и когато почиствате дома си. Имайте предвид, че цикличните /повтарящи/ се действия, има успокояващ ефект, а не водят до скука и досада.

Запасете речниковия си запас само с положителни думи, зарядът от тях ще повлияе и на мисленето ви. Подмяната на думите в речника няма да стане изведнъж, а постепенно, старайте се да не употребявате цинизми, излишни наречия или „Не искам”, „Не мога”. Това разкрива вашата слабост, а оттам и до състояние на стрес. Вместо да изричате, че „не искате”, просто кажете „ще пробвам”, а „не мога” заменете с „мисля, че ще се справя”. Тогава ще усетите, че вместо да прибързвате в взимането на неправилни решения, вие сте склонни да излезете на момента от стресови и инфарктни ситуации. Най – първият признак по който се познава кога човек е подложен на стрес е бързата му реч.
За това забавете малко темпото както на мисълта, така и на речта и ще успеете да се успокоите и да наложите контрол над ситуацията.

Преборването на стреса може да стане и чрез добрия външен вид, хубавата прическа, добрата визия ще ви заредят с тонус за целия ден. За това не подценявайте как изглеждате преди да излезете от вкъщи. Не се опитвайте да броите калориите на продуктите които консумирате, това също депресира значително. Повече се хранете с здравословни продукти, това ще ви освежи и дори да сте изяли нещо забранено от диетата, няма да ви се отрази драстично на теглото.