Мъжките часовници не са само за мъже!

8
Добави коментар
emkal
emkal

Няколко добре известни марки, произвеждащи дизайнерски мъжки часовници са започнали да навлизат на пазар, ориентиран към жените, чрез добавяне на повече елементи, присъщи за дамските часовници, като по-елегантен  дизайн и скъпоценни камъни например. Последният модел на Rolex Datejust  се предлага във версии със и без диаманти.Вероятно това, че са забелязани няколко небезизвестни актриси да носят такъв часовник е една доста успешна маркетингова стратегия.

Patek Philippe е друга компания за производство на елитни часовници,  която бързо се преориентира и предложи моделът Nautilus, който е с малко по-заоблени форми, така че да се хареса на жените. Преди време се очакваше, че някои марки, ориентирани изцяло към женската аудитория ще загубят пазарен дял и позиции, но тези очаквания не се оправдаха, дори напротив. Часовниците от тези марки се оказаха най-продаваните.

 

Един добър пример в това отношение е марката дизайнерски часовници Panerei. Това е една италианска фирма, която е създадена през 1860 година и никога не се е занимавала с нищо друго, освен с четири или пет основни модела часовници. Panerei винаги е била известна с основния си дизайн и извънгабаритни размери. Никога не е имало някакъв екстравагантен, сложен дизайн или скъпи диаманти. Те винаги са произвеждали мъжки часовници, обаче сега жените са започнали да купуват тези часовници. В момента, те са по-широко разпространени в Америка и не са толкова скъпи. Друга забележима тенденция през последните няколко години е спадът в популярността на по-обемистите часовници, които съдържат много бижута. Спадът в търсенето на този стил на часовници е промяната в цената на металите.

 

За пример, ако цената на неръждаема стомана върви нагоре, производителят  ще трябва да увеличи цената на часовниците. Наскоро цената на златото се е покачила толкова високо, че купувачи на злато дебнат на всеки ъгъл. Цената на часовниците, които съдържат този метал също се увеличи. Това е довело до там, потребителите да се насочват повече към спортните часовници, тъй като те са много по-евтини, но все още запазват стилен и модерен дизайн.