Как да купим картина

6
Добави коментар
ioio55
ioio55

Обувки
Боти
Ботуши
Чанти

 
Категория: Изкуство
     Добавил: НонаКак да купим картинаИма много причини хората да купуват изящно изкуство. Някой търсят нещо, което да съчетаят с обстановката в стаята, други разглеждат това като финансова инвестиция, а някои хора просто се влюбват в произведение на изкуството и искат да живеят с него.Инструкции:
1. Ако купувате картината за декор, вземете нещо, което наистина харесвате и вероятно ще харесвате дори след 10 години, когато може да промените обстановката и цветовете на стаята си. Ако искате да купите нещо, просто за да придадете специфичен стил или цвят на стаята, помислете за нещо напечатано или за по-малко скъпо произведение на изкуството. По-добър начин е да се намери произведение на изкуството, което обичате и проектирайте помещението спрямо него. Тогава ще се уверите, че харесвате цялото помещение, когато сте готови.
2. Инвестирането в изкуството с цел печелене на пари, е доста рисковано. Само защото е много талантлив или уникален даден художник не значи че неговата или нейната работа ще бъде в точното време и точното място, за да бъде „открита“ и оценена по-скъпо. Съществуват художници, които не правят впечатление с изкуството си, но които са добре рекламирани на пазара. И на един такъв има повече от хиляда по-талантливи художници, все още неоткрити. Ако се интересувате от ново появяващите се художници, бихте могли да си купите картина от бъдеща звезда по-рано от всички и да направите пари. Не забравяйте, че изкуството не се измерва в парична стойност: неговата стойност се определя от пазара емоционалността и търсенето.
3. Все пак, не забравяйте, че изкуството е може би единствената инвестиция, която непрекъснато се възвръща, всеки ден, без значение каква е паричната й стойност.
4. Купете това, което харесвате, а не това което мислите че ще впечатли останалите. Изкуството е много лично. Ще живеете с това, което купите и ако намерите произведение на изкуството, което „общува с душата ви “ можете да прекарате живота си вдъхновявани от него. Да впечатлите другите е трудно, защото няма как в действителност да знаете какво ще ги развълнува. A дори и да успеете да впечатлите някого, радостта е мимолетна в сравнение с това, което можете да получите за себе си от изкуството, което ви вълнува!
5. Можете да намерите вашата картина в галерии, на изложения, в музеи, в специализирани магазини, в Интернет, чрез агенти или директно от художника. Потърсете местата, на които е вероятно да се предлага типа изкуството, които предпочитате.
6. Наслаждавайте се на покупката. Използвайте я. Ако цената й се покачва, това е страхотно. А изкуството може да ви отведе там къде иначе не бихте могли да отидете. И това би трябвало да бъде пътуване, което може да предприемате отново и отново и никога да не се уморите от него. Тогава, когато и да изхарчите парите си, това ще бъде отлична инвестиция.

 Видяна: 2129 |  
 Коментари:1

enoch      December 29, 2008, 1:36 am Картината е молитва от форми намерила чувствата,багрите и усещанията на бога в себе си.Вечният дух, който търси по своя вътрешна потребност своите собствени ,композиции ,изразни средства и багри.
Картината е само онова, което художникът действително носи в своята уникална душа и което тя му разкрива.
Картината е и онази част от душата , коята искаш да споделиш с другите човешки души .
Тя ще понятна и красива когато докосне струните на вашия дух. Тя е и Любов.
Всъщност всеки търси своята картина- търси да види собствения си идеал за красота, субективен и подложен на влиянието на времето, промените, причините и следствията, усещанията и чувствата.