Хармония в спалнята по фън – шуй

2
Добави коментар
Aquamedia
Aquamedia

Спалнята според фън-шуй, древното учение за подреждане на дома, е двойствено място. От една страна това е територия на отдиха и покоя, място за уединение, което предопределя нуждата от меки и женствени цветове. От друга страна, ако спалнята ще е място за страстни емоции и нажежени любовни битки, то най-подходящи за нея ще са активните мъжки цветове.

Как да балансираме между двете крайности? Ето няколко съвета за интериора в спалнята, които ще внесат баланс според специалистите по фън-шуй:

1.    В първите години на брака нека в спалнята да преобладава червения цвят. Ако ви се струва твърде силен, заложете на розовото. Червеното разгаря страстта и предразполага към щастие. Белият цвят е неблагоприятен. Ако все пак предпочитате стените да са в бяло, вкарайте малко синьо в мебелите и текстила. Това ще ви помогне да се чувствате топло и уютно във вашето легло.
2.    В спалнята не трябва да поставяте живи растения и цъфтящи цветя, защото тяхната енергия  ще се намесва в личния ви живот. Има цветя, които по принцип обичат присъствието на мъж, например. Освен това през нощта цветята поглъщат много кислород. Има и още принципи, но един е най-важният – в спалнята има място само за двама.

3.    Картините над брачното легло е хубаво да изобразяват деца или зрели плодове, спокойни пейзажи, но не и късна мрачна есен. Избягвайте цветята.

4.    Приберете от спалнята всичко, което изобразява голяма вода – този образ може да е причина за необяснимо безсъние. Разбира се, в спалнята може да има гарафа или чаша с вода, но не и аквариум или картина с изображение на езеро или море.

5.    Огледалото е изключително вредно в спалнята, според фън-шуй. То ще доведе до раздяла на брачната или любовната двойка. Нека припомним, че в съня си човек е уязвим, сънят пренася астралното тяло в различни светове, а огледалото е проводник, през който при определени условия могат да проникнат призраци или полтъргайстери. Ако в спалнята ви вече има огледало, добре е вечер да го покривате с тъмна завеса.

6.    Леглото има огромно значение, според фън-шуй. Важно е да бъде поставено така, че да се избегнат отрицателните фактори, които влияят негативно както на съня, така и на почивката и на отношенията между двойката.

7.    Леглото не трябва да се поставя:
•    срещу вратата;
•    срещу огледалото;
•    главата или краката да са до стена, гранична с тоалетната;
•    към леглото да е насочен остър ъгъл от стените, тавана или голям предмет;
•    таблата при главата да не е до прозорец.
Ако не можете да избегнете някои от тези опасни фактори, препоръчително е да ги прикриете със завеси или щори, за да заградите проблема и да неутрализирате вредното им влияние.

8.    Иоще един важен момент – ако нямате двойна спалня, по-добре спете на самостоятелни легла, отколкото на доближени два кревата. В подобни случаи няма как да се постигне голяма любовна хармония.