Малка, спретната къщурка

41
Добави коментар
comfort
comfort

22.11.2011 г.

Малката, но кокетна къща, е собственост на американския архитект Ешерик. Нейната площ е 210 кв. метра. Външният дизайн на конструкцията напомня на два куба, които са свързани помежду си с висока врата.

Гледка към градината

Конструкцията на жилището е бетонна, а фасадата, която е с изглед към градината, е остъклена с плъзгащи се витрини, които заемат цялата й повърхност. Визуално външната архитектура напомня с дизайна си на два куба, които са свързани помежду си. Панорамните прозорци, които заемат цялата фасада, предлагат на собствениците изключителна гледка към заобикалящия ги природен пейзаж.

Вход

Главният вход на къщата е разположен от другата страна на сградата, откъм улицата. Тук жилището изглежда много по-различно – фасадата представлява плътна бетонна структура, чиито студени тонове се омекотяват от топлите нюанси на дървесината, от която са изработени капаците на прозорците.

Просторна жилищна площ

Разпределението и проектирането на жилищна площ е максимално гъвкаво и практично. Архитектът е разделил жилищните “кубове“ посредством плъзгащи се стени, които ограждат малко пространство, използвано като галерия. Всеки един от кубовете е на два етажа, разделени от стъклена стена със стълба. Всекидневната стая е с внушителни размери. Обзавеждането е представено от малко на брой мебели – диван, няколко стола, фотьойл и малки холни масички. Интериорът е посветен на бледите и сините тонове, като доминантният цвят се определя от дървесината, която присъства в изобилие в интериора.

Стилна библиотека

Във всекидневната стая, прикрепена към стената около атрактивния Т-образен прозорец, е разположена стилна библиотека.  Тя е с ефектен дизайн, който хармонично се допълва с интериора на стаята.

Галерия от дървесина

Архитектът е проектирал уникален интериор в галерията, който се характеризира с изчистените линии на дизайна си и стилния акцент, който се поставя от естествените материали. Доминиращият материал в интериора на галерията е дървесината.

Баня с нестандартно местоположение

Банята е обособена в открито помещение, което първоначално е било пригодено за килер. То се намира в близост до спалнята. Кътчето, заемащо се от банята, включва вана и малък шкаф.

Уютна кухня

Пространството в кухнята също не е толкова голямо, но е практично и функционално организирано. Множеството шкафове и плотове предлагат удобно място за съхранение на аксесоари и достатъчно площ за готвене.