Дървени къщи

2
Добави коментар

Ето това е което ние наричаме дървена къща. Сиатълските архитекти от Finne Architects проектират тази къща, която е едновременно дълбоко свързана с пейзажа на заобикалящата я гора и в същото време предоставяща изтънчени удобства на своите обитатели. Дизайнът в стил хижа се отличава с естествения си вид – дървена облицовка и каменна камина, които създават връзка с външните пространства.

Прозорците на покрива обливат със светлина просторната всекидневна, като в същото време осигуряват страхотна гледка към заобикалящата гора. Кухнята и прилежащата зона е разбира се най-обитаваното пространство в къщата. Очарователен е начина по-който си взаимодействат различните типове текстури и облицовката на стените, тавана и мебелите. Еклектичният стил се допълва от фини детайли с индустриален шик, като плотовете и вграденото осветление. 

Другото любимо нещо в тази къща е банята – изпълнена отново от дърво, стъкло и огледала в изобилие. Ваната е разположена уютно в едно ъгълче от къщата, изцяло изградено от стъкло – ще се чувствате така сякаш се къпете на открито. Стените от стъкло допринасят за концепцията на отворените пространства, осигурявайки все пак малко уединение.