Москва планира да построи най-високото виенско колело в светаМосква планира да построи най-високото виенско колело в света

8
Добави коментар
Castiel
Castiel

Общинските власти в Москва планират да привлекат повече туристи като изградят най-високото виенско колело в света, пише tourism-review.com. Новатата атракция трябва да бъде висока 220 м, което е доста повече в сравнение с известното London Eye (135 м) и Singapore Flyer (165 м).

Най-високото виенско колело в света ще струва 300 млн. долара, а очакванията са инвестицията да се възвърне за около 7 години.

Дизайнът на колелото ще е изключително необичаен, защото в него няма да има каквито и да било вътрешни спици, а кабините ще се движат по специални релси.

В момента Singapore Flyer, което беще открито през 2008 г., е най-високото виенско колело в света. London Eye е най-високото в Европа и е най-популярната туристическа атракция във Великобритания. Всяка година над 3,5 млн. души посещават колелото. London Eye е най-високото виенско колело в света до 1999 г., когаго е изместено от Star of Nanchang (160 м), а след това от Singapore Flyer.