„Тихите убийци“ на човека!

11
Добави коментар
buju
buju

Черният дроб е орган, който изпълнява многобройни и важни функции в организма.

Злоупотребата с алкохол, тютюнопушенето, приемането на лекарства, както и някои вируси и паразити, могат да предизвикат сериозни увреждания на черния дроб.

По неофициални данни, болните от хепатит В в България са над 450 хиляди, а от хепатит С – 100 000. Счита се, че реалният брой на инфектираните е по-голям поради спицификата на инфекцията, дългият инкубационен период и безсимптомното протичане в началните стадии.

Както хепатит В, така и хепатит С често са наричани „тихите убийци”, тъй като хората могат да живеят години наред без да знаят, че са заразени. Това води до късно диагностициране, при това в стадии, при който се проявяват усложненията и същевременно улеснява разпространяването на инфекцията сред населението.

За предпазване от заболяването се препоръчва ваксиниране срещу хепатит В, но срещу хепатит С за съжаление до момента няма разработена ваксина. От основно значение при инфектирани или застрашени индивиди е специфичната противовирусна терапия в комбинация с хранително-диетичен режим (с избягване на мазнини, въглехидрати и алкохол).

Употребата на хепатопротектори е изключително важна за поддържане на чернодробното здраве. От опитът ми с пациенти с чернодробни заболявания наблюдавам, че тези от тях, които приемат хепатопротектори се повлияват по-бързо от терапията, в сравнение с пациентите, които не използват хепатопротектори.

Като специалист съм убеден в качествата на френския продукт “HEPATOFELIN” и го препоръчвам на пациентите си, като един от най-ефективните и качествени продукти на българския пазар.

Научете повече за “HEPATOFELIN“