Деница Гаджева обсебила „Атака“

4
Добави коментар
leon19
leon19

„Деница Гаджева обсеби партията. Докато Капка стоеше зад Волен, но никога не е искала да я обсеби“.

 Това заявиха пред бтв бившите членове на партия “Атака” Ивайло Нинов и Мартин Мартинов. Единствено младата депутатка, която е спрягана за любовница на Сидеров, имала право да влиза в неговия кабинет, където двамата се усамотявали дори и през нощта. Лидерът на партията пък се държал “отвратително в парламента” и наричал депутатите си “боклуци”.

Нинов и Мартинов разказаха за финансовите злоупотреби в “Атака”. Те дадоха пример за поръчка за пластмасови химикали на стойност 3, 80 лв, които реално стрували стотинки. По този начин документално били “оправдани”  близо 120 000 лева. Ремонтите на офисите на “Врабча” и на площад “Славейков” в София пък стрували над 1,5 млн.лева, тъй като цените им били завишени.

“Господин Сидеров не ми е внасял две години осигуровки”, обясни Ивайло Нинов и допълни, че му вярвали, че се бори за България”. Първият трудов договор, който двамата подписали, бил за 500 лв, но получавали 1000 лв. Понякога въобще не получавали заплата, друг път – само половин. Нинов и Мартинов разказаха, че по време на предизборните обиколки често активистите отсядали в 5-звездни хотели и харчели огромни суми за уиски.

”Сидеров се промени доста. Той например сяда на маса и прави по 5 000 – 6 000 лв оборот по време на кампанията, докато хората гладуват”, казаха бившите атакисти. Носели се и слухове за вила на Сидеров на Лазурния бряг, но те не нямали доказателства за това. В партията се твърдяло още, че депутатът Николай Пехливанов е подарил на Сидеров апартамент в Париж. „Той пуши пури за 120 лв. – това е народният човек, който твърди, че е националист, патриот, а си прави каквото си иска“, заяви Нинов.

Двамата обясниха, че често ръководството на “Атака” е давало по 100 лева на платени агитатори. Преди сбиването между атакисти и мюсюлмани пред софийската джамия “Баня башъ”, депутатката Деница Гаджева извикала хард група от Габрово, водена от скинхед, с цел да станат неразбории. Били купени няколко торби с яйца, на които мюсюлманите отговорили с камъни. Нинов и Мартинов я обвиниха, че тя е съсипала софийската структура.

blitz.bg

24/11/2011