Най-добрите упражнения у дома

1
Добави коментар
xbox1
xbox1

Не е нужно да членувате във фитнес клуб, за да тренирате пълноценно.
Можете да изгаряте калории и да укрепвате мускулите си и без скъпи треньори. Правете упражнения в дома си с фитнес план, който не изисква скъпо оборудване. Обуйте си чифт маратонки и намерете малко пространство, където да направите тренировка за цялото тяло.

Пластика Calisthenics
За една завършена тренировка изгответе фитнес план, който се фокусира върху трениране за сила, аеробика и гъвкавост. Добавете упражнения за пластика като част от тренировката за сила. Това включва подскоци, повдигане на лост, лицеви опори и навеждания. Такива движения изискват малко пространство и минимално оборудване. Освен че изграждат мускулна маса, упражненията за пластика повишават и сърдечната честота.

Упражнения за основната част на тялото
Упражненията за основната част на тялото не изискват оборудване; дори можете да изпълнявате повечето от тях боси. Тези дейности за трениране на сила подобряват стойката, баланса и стабилността и дават тонус на коремните мускули. Правете упражнения, които тренират няколко от 29-те мускула на основната част на тялото ви като планк, коремни преси, глутеус мост.

Джогинг
Ако имате бягаща пътека или кростренажор, джогингът представлява прекрасен начин да направите тренировка за долната част на тялото докато повишавате сърдечната си честота и изгаряте значителен брой калории. Според „Майо Клиник” (the Mayo Clinic) един час на степер изгаря повече от 700 калории за човек, тежащ 70 кг., докато тичането с висока скорост може да изгори почти 1,000.

Джогингът на място е също толкова ефективен, ако не притежавате машина. При подходящо време тичайте из квартала.

Въже за скачане
Скачането на въже е упражнение със значителен ефект, което наистина оформя прасците. Също така работите и за бицепси с малките кръгови движения. Скачайте със или без въже; това е идеалното упражнение, ако разполагате с малко пространство. Изправете се пред предизвикателството да изгорите повече калории с двойно въже за скачане; скачайте два пъти по-високо и завъртайте въжето два пъти при всеки скок.

Вдигане на тежести
Според „American Council on Exercise” вдигането на дъмбели и гирички може да ви осигури най-ефективния начин да придобиете сила. Дъмбелите не са скъпи и се съхраняват лесно; можете да тренирате с тях в дома си, също както и във фитнеса. Започнете с основни движения като свиване, гребане, странично вдигане, преси и флаийс. Тренирайте за сила с тежести два пъти седмично в непоследователни дни.
.