Златни бижута

1
Добави коментар
zkdoverie

Златните обици са единственото украшение, което е способно да преобрази Вашето лице, като прибавя към него светлина, свежест и блясък. Всяка уважаваща себе си жена трябва да има при себе си  комплект златни обици, с които да подчертава стила си. И докато до скоро носенето на обици чрез пробиване на ухото беше продиктувано от практичното съображение да не бъдат загубени днес вече съществуват и модели, които не налагат подобна манипулация. Разнообразието от закопчалки и магнитни клипсове не са по-малко сигурни за носене, но въпреки всичко голяма част от представителките на нежния пол се подлагат на тази болезнена процедура, за да имат възможността да носят различните вариации на халки и висулки, характерни за по-съвременните модели златни обици. За съжаление сравнително малко жени знаят как да изберат златни обици, които да се хармонизират с формата на лицето им. В настоящата статия ще опитам да дам някои насоки, които да улеснят по-добрата половина от човечеството в техния избор.

Да не обръщат внимание на формата и размера на обиците могат само притежателките на хармонични лица с правилни черти. Единствените въпроси по отношение на златните обици, които вълнуват тази рядка категория са за цвета на златото, каратите, наличието на скъпоценни камъни и типа закопчаване. За всички останали обаче, а те са мнозинство изборът поставя и доста други въпроси. Широкото женско лице би изглеждало много по-изящно ако бъде придружено с продълговати обици. За тези жени златните обици с изпъкнала форма са крайно нежелателни, но правилно нанесеният грим в комбинация с продълговати обици би засилил ефекта и би направило лицето много по-хармонично.

Същото правило може да се приложи и за кръглите лица, с уговорката, че в този случай продълговатите обици можа да имат квадратни или ромбоидни елементи. В обратния случай, по-ъгловатото и изпито лице може да бъде смекчено със златни обици с кръгъл или овален профил например капки или халки. Тук е важно да се съблюдава пропорцията, че дължината на златните обици трябва да бъда с поне 30% по-голяма от ширината им.

Изпитите и издължени лица могат да станат много по-хармонични ако на ушите бъдат украсени с изпъкнали обици или широки халки. Опитайте няколко модела преди да изберете този ,който по най-добър начин добавя ширина на лицето ви и оставя положително визуално  усещане у вас и страничния наблюдател. Избягвайте обици с висулки, особено такива, които са спускат по ниско от брадичката защото това излишно би удължило лицето.

Освен формата на лицето следва да се обърне внимание и на меката част на ушите. Малката възглавничка е отлична основа за обици с продълговата форма, но задължително нежни и изящни за да не „утежняват” визуално ухото. Прекалено големите или широки златни обици не са добър избор в този случай.

Обръщайте внимание и на начина на закрепване – дължината на закопчалката трябва да съответства на дебелината на ушната възглавничка. Не е препоръчително и да си купувате обици преди да сте пробили ушите си. Причината за това е, че ушите са индивидуални и да се определи къде точно ще бъдат пробити, за да могат обиците да отстранят един или друг недостатък на лицето тази манипулация трябва да се прави от експерт с познания за формата на лицето и структурата на ухото, за да не се окаже, че поставяйки първия си чифт златни обици се налага още едно дупчене на по-подходящо място.