Шоколадови лъжички за коледно настроение

1
Добави коментар
guagua
guagua

Тази рецепта е изключително лесна за приготвяне и включва най-вече въображение за украсяване на шоколадовите лъжици. За украса може да използвате специални комплекти шприц цветове и мини бурканчета с бонбонки, но може и далеч по-обикновените шоколадови пръчици и цветни пръчици за украса, както и кокосови стърготини – бели и/ или цветни. Може да използвате пластмасови лъжички или тези, с които се храните у дома. Важното е да им придадете празничен вид, за което е панделката.

Продукти:

200 грама бял шоколад (твърд)

200 грама млечен шоколад (твърд)

Лъжица масло или олио

Бонбони и цветни шприцове за украса

Шок. кувертюр ( по желание)

Комплект лъжички

Панделка

Приготвяне:

 Пригответе си лъжиците, които смятате да използвате и им завържете по една червена панделка за по-празничен вид.

Ако имате микроволнова печка, може да разтопите шоколада в нея – първо единият, после другия. Ако разполагате единствено с котлон, можете да сложите шоколада в подходящ съд, да добавите малко масло или олио и да оставите на слаб огън, докато бъркате, за да не загори.

Когато шоколадът е разтопен, време да напълните лъжиците. Готварски шприц би могъл да е полезен в случая, но може да използвате собственоръчно направен такъв от спринцовка или от хартия. Може да напълните лъжичките с шоколад и просто като загребвате и ги пълните, но след това трябва да ги почистите внимателно и да заравните повърхността и съдържанието да е равномерно разпределено.

Сложете напълнените лъжици за малко в хладилника, за да стегнат. Когато ги извадите, лъжиците са готови за украса, а тя е въпрос на вашето лично усещане и въображение – може да изрисувате коледни дръвчета и снежинки с цветни шприцове, да използвате бонбонки за украса или да ги поръсите със сняг от кокосови стърготини, шоколадови пръчици, шоколадов кувертюр или цветни пръчици за украса.

Пожелаваме ви приятни шоколадови и шарени емоции!