Тренировката на Джейк Гиленхал

1
Добави коментар
Moetospisanie
Moetospisanie

За ролята си във филма „Принцът на Персия“ Джейк Гиленхал се е подложил на сериозна подготовка. Той освен това е трябвало да се научи да владее боя с меч, както и да покаже голия торс на истински боец!

Тренировките на Гиленхал

Ежедневно Джейк е правил по две тренировки. Сутрин – половинчасово бягане с раница на гърба. То е протичало под контрола на треньор по паркур. След това 20 минути бягане по сложен терен, пясък, планина, серия от упражнения за корема. Като завършек на сутрешната тренировка Джейк е изпълнявал разтягащи упражнения. Вечер – 40 минути силова тренировка след задължително разгряване под контрола на треньора Саймън Ватерсън.

Програма на силовите тренировки

Вечерната тренировка е започвала в 18-18 часа и е продължавала около час. В основата й са базови упражнения, както и плиометрически. Всеки ден Джейк е тренирал отделна група мускули, правейки по пет серии от 6-8 повторения на всяка упражнение. Базови упражнения са вдигането на щанга от легнало положение, вдигане на щанги в изправено състояние, приклякания и т.н.

Паркур и мускулите

Както е известно, в основата на филма „Принцът на Персия“ е едноименната игра, чийто герой изпълнява немислими акробатически скокове. Това е определило и избора на персонален треньор за Гиленхал – французина Дейвид Бел, един от създателите на школа по Паркур. Диетата на Гиленхал

5:30 Половин банан, ядки и еспресо 7:30 Омлет от яйчени белтъци и протеинов коктейл Обяд: Печен картоф с риба тон и салата Вечеря: Супа и протеинов коктейл

Задължително Джейк изпивал по 2 литра вода на ден, изяждал по няколко протеинови блокчета и приемал рибено масло. Напълно изключил храната, съдържаща захар, а принципите на диетата му били близки до безвъглехидратната кето-диета.