Чесънът – антибиотик с широко действие

5
Добави коментар
davis
davis

 
1
2
3
4
5

(8 гласа, оценка 4.00 от 5)

Чесънът е антибиотик с възможно най-широк спектър. Чесънът убива голям брой различни бактерии. Проучванията показват, че суровият чесън по своите свойства не отстъпва и даже превъзхожда добре познатия антибиотик тетрациклин.

Но запомнете, че чесънът не може дълго време да се консумира в големи количества, тъй като започва да подтиска микрофлората в червата и предизвиква дискомфорт.

Великият лекар Авицена, нарича чесъна лекарство за всички болести.

През зимата, когато имунитета отслабва от липсата на слънчева светлина и витамини, и хората започват да боледуват по-често, отколкото през другите сезони идва на помощ чесъна.

Има най-различни рецепти за употребата на чесън. Тук са само някои от тях:

1. Необходими са 4-5 скилидки чесън, 1 чаша вино или оцет.

Приготовление: чесънът се изчиства и се нарязва на ситно, залива се с вино или оцет. Престоява най-малко 3 часа. Приема се по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден преди ядене.

2. Необходими са 1 глава чесън, растително масло.

Подготовка и употреба: чесънът изчистен ситно нарязан се залива с охладеното растително масло и престоява 6-8 часа. Взема се 2 пъти дневно в продължение на 20 минути преди хранене.

3. Необходими са: 40 грама чесън, 100 милилитра алкохол или водка, малко мента за аромат.

Подготовка и употреба: чесънът се поставя в стъклен буркан, залива се със спирт или водка, затваря се буркана с капак и престоява най-малко 10 дни на тъмно място. Вкусът и миризмата на тази настойка ще бъдат приятни, ако прибавите малко прясна мента. Препоръчва се тази настойка да се приема по 10 капки 2-3 пъти дневно 30 минути преди хранене.