Кутия за бижута

2
Добави коментар
ali4e
ali4e

В поредицата, в която ви представяме световни марки бижута дойде ред и на Булгари. Компанията, която чества своя 125годишен юбилей през 2009, е създадена от гръка Сотириос Бугари. През 1884 Сотирио Булгари отваря своя първи магазин в Рим, с което полага началото на световна марка бижута, която постепенно се превръща в империя  на лукса. Днес марката Булгари има над 290 магазина за луксозни стоки по целия свят.

Бижутата на Булгари се отличават с уникален дизайн и са можеби са най-лесно разпознаваеми модели – големи, масивни бижута, съчетани с черна стомана.

През години Булгари си спечелва за свои фенове много от звездите на Холивуд. Едно от лицата на марката е Елизабет Тейлър, която след като получава пръстен и брошка от Ричард Бъртън по случай тяхната сватба, започва „да колекционира” модели на Булгари.

Бижутата на компанията не следват модните тенденции, те ги създават – от водопадите от диаманти върху обеци и огърлици през 1930ге години, през модели в парижки стил от 40те и 50те години, до стила на 60те, който се превръща в емблематичен за марката – компактни форми украсени с диаманти в различни цветове.

Днес марката Булгари предлага много повече от скъпоценни бижута. Компания има статут на модна икона в света на луксозните стоки – бижута, часовници, кожени аксесоари, парфюми, козметика, както и верига хотели.

Diamond “en tremblant” flower brooch, by Bulgari, 1960s. Estimate $110,000 – $220,000.
Photo credit: Denis Hayoun – Diode SAизточник