Пръв поглед в „Хензел и Гретел: Ловци на вещици”

5
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

Списанието EW показа първата снимка от поредната приказна интерпретация „Хензел и Гретел: Ловци на вещици” („Hansel & Gretel: Witch Hunters”). Джеръми Ренър и Джема Артъртън са порасналите деца, похитени от вещицата, които тръгват на отмъстителен поход срещу последователките на магията. Джема определя филма като приказна криминална история, с моменти на хумор и (внимавайте) усещане тип Тарантино.

Ох, от това заболя. Според голямата Гретел лентата ще се постарае да изгради и логична връзка с това как са пораснали оцелелите деца. Вероятно травмата от вещерския плен ги е сближила доста, защото актрисата подчертава, че в основата на сюжета стоят близките отношения между главните герои, които са останали сираци.

Ще почакам първия трейлър (който се бави извънредно много) преди да правя коментари, но съм длъжен да подчертая, че цялата тази работа с порасналите Хензел и Гретел не ми вдъхва доверие. Какво като във филма участва безспорно талантливият Ренър?!

А, да… приказката ще е в 3D.

ПС: Всъщност има един доста любопитен факт около приказката. И той е, че на режисьорския стол стои норвежецът Томи Уиркола, който е автор на ужас-комедията за зомбита нацисти „Død snø“.

Премиера в България: 02.03.2012 (Форум Филм България / Paramount Pictures)

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂