Идеи за коледна елха

3
Добави коментар
Aquamedia
Aquamedia

Жива или изкуствена да е коледната елха? С наближаване на новогодишните празници този въпрос става все по-актуален. Все още са много традиционалистите, които не могат да си представят празниците без аромата на зеленото коледно дръвче. Все по-голяма и мощна обаче става групата от хора с екологични убеждения, които считат, че коледното “клане” на елхи е варварски акт, който застрашава елховите гори в световен мащаб. Те предпочитат да си вземат изкуствена елха, която напълно може да влезе в ролята на истинско коледно дърво.

Независимо от всички традиционни ритуали и екологични убеждения, темата за елхата неизменно присъства в коледния интериор.

Предлагаме ви няколко оригинални идеи, които ще бъдат прекрасна алтернатива на елховата красавица, при това ще са направени от вашите ръце.

Елхички от картон – това е един от най-евтините варианти, които са алтернатива на истинските коледни дръвчета. Можете лесно да ги направите и сами като се ръководите от тези снимки. Най-добре е предварително да решите какви ще са играчките, които ще украсяват дървото и да съобразите макета с тях.

На същия принцип е направена и тази елха от плоскости. За нейната изработка се нуждаете от по-специални инструменти и материали.

Стилизирана елха може да си направите и от кръстосани дървени летви. Този дървен силует в стилистиката на минимализма ще стои добре във всеки интериор.

А ето още една симпатична идея за елха от паркетини. Може да я украсите с малки свещи като внимавате да ги подреждате така, че да не загряват дъските.

Това е пък вариант на стилизирана елха от метал. Тя е напълно пожарообезопасена и може да се ползва като свещник – целогодишно.

В малкото жилище, където няма място за голямо дърво, направете елха на стената. Като тази, която се спуска в един от ъглите под тавана.

Ако разполагате със стълба, ето как може да я превърнете в интересно коледно дърво. Трябва само да я украсите със шишарки и играчки, а на върха да сложите звезда или бутилка шампанско.

Апликация на стената – това също е оригинална алтернатива на коледно дърво, нали!

Празниците идват!