Само за Жени | Списание за жената: Упражнения за красиви бедра и стегнато дупе

1
Добави коментар
tovidebne
tovidebne

Красивите крака, бедрата, задните части – това е, което подлудява мъжете, и разбира се, жените. Вярно е, че женските форми могат да подлудят всеки мъж. Жените винаги искат да подобрят нещо в себе си. А добре оформените бедра – това е част от тялото, която привлича погледите на мъжете най-много.

Не винаги сме щастливи собственици на стройна фигура. Въпреки това, с малко усилие може да се постигнат и отлични резултати – да се стегнат седалищните мускули и да се отървете от хлабината от вътрешната страна на бедрата. Няколко упражнения на ден, които ще ви отнемат не повече от 15-20 минути от времето ще ви помогне да изваяте вашата фигура и да повишите тонуса си.

За тези, които нямат време или възможност да отидат на фитнес, lady-bg.com Ви предлагаме набор от упражнения, които можете да направите сами в домашни условия. Само не забравяйте, че физическите упражнения трябва да бъдат редовни, а не епизодични. Предлагаме ви прости, но ефективни упражнения, които ще ви помогнат да направите краката си красиви, а задните части привлекателни.

Преди да започнете упражненията, се препоръчва да направите малка тренировка или танци до леко загряване на мускулите. След първата серия може да почувствате болка в мускулите – това е добър знак, което означава, че мускулите ви са работили добре. Не забравяйте, че вие ​​не трябва да чувствате дискомфорт или болка. Резултатите ще бъдат забележими в рамките на един месец.

Упражнения за еластичността на вътрешната част на бедрата

Упражнение 1. Изправи се срещу стената, с ръце на кръста. Направете махове с крак в страни. Обхвата на движение не трябва да са големи. Маховете трябва да бъде ниски (на 30-40 см), но доста остри. Направете упражнението 10-15 пъти. Препоръчваме пет повторения.

Упражнение 2. Легнете на пода и се завъртете на лявата си страна. Вдигнете десния крак на разстояние 10-15 см от пода. Лявата ръка служи като подкрепа, поставете дясната си ръка зад главата си. Останете в тази позиция в продължение на 30 секунди, след това по-ниско на крака. Направете 5 повторения. След това се обърнете на другата страна и повторете с другия крак.

Упражнение 3. В легнало положение обърнете се на лявата страна. Поставете ръката си на пода. Повдигнете горната част на крака, а след това отпуснете, като не докосвате земята с крак. Изпълнете 10 пъти. Обърнете се на другата страна. Пет повторения на всеки крак.

Упражнение 4. „Ножици“ – упражнение, което е известно на всички. Легнете по гръб и се облегнете на лактите си. Повдигнете крака и направете „ножица“ 10 пъти, а след това по-ниско с краката си. Повторете 5 пъти. За да бъдат най-ефективно упражнението се опитайте да задържите краката си възможно най-ниско, без да докосвате пода.

Упражнение 5. „Херон“. Ходене с високо повдигнати колене. Дръжте ръцете си на кръста, гърба изправен. Направете 100 повторения.

Упражнение за външната страна на бедрото. Изправете се. Единия крак назад, с изправено коляно. Наведете се леко напред, с ръце хванете коляното, гърба дръжте изправен. Останете в тази позиция за 20-30 секунди. След това сменете краката. Направете 10 повторения.

Упражнения за еластичност на задните части

Упражнение 1. Застанете на колене, дръжте ръцете си на кръста, гърба изправен. Седнете на пода първо надясно (трябва да седнете на дясното седалище), после на ляво (на левия хълбок). Изпълнете 10 пъти във всяка посока. Упражнение е трудно, но много ефективно. Трябва да почувствате мускулите си. Не бъдете мързеливи, не трябва да седите на краката си а именно на задните части.

Упражнение 2. Застабете на „четири крака“, гърба изправен. Изпълнете махове с краката назад. Маховете с краката трябва да бъдат колкото се може по-назад и колкото се може по-нависоко. Изпълнете 10 пъти за всеки крак. 10 повторения (като за първи път може да бъдат направени 5-7 повторения).

Упражнение 3. Изправете се срещу стената. Увийте дясното коляно с две ръце и издърпайте към гръдния кош. Задръжте за 30 секунди. Отпуснете крака. След това направете същото с левия си крак. 10 повторения.

Упражнение 4. Легнете по гръб, ръцете покрай тялото. Повдигнете краката от пода до разстояние от 15-20 см, така че да образуват прав ъгъл с пода, след това се върнете в първоначалната си позиция, но в никакъв случай да не докосва пода.

Клякания. Това просто, но много ефективно упражнение, което много добре стимулира кръвообращението. Изправете се и вдигнете ръце пред себе си. Бавно, клякайте като държите гърба си изправен. Не се навеждайте напред. Направете 15-20 повторения. Като за първи път ще бъде достатъчно и 10-15 повторения.