Кога е най-доброто време за секс?

4
Добави коментар
mayaiv
mayaiv

Съществува ли най-подходящо време за секс и, ако отговорът е утвърдителен, в кое време на денонощието можем да изпитаме най-голямо удоволствие.

Повечето жени имат ясна идея за това кога искат секс. Някои предпочитат любимият да ги гали нощем, докато на други не им пречи и дневната светлина. Всяка част на деня си има своите предимства и недостатъци.

Сутрешен секс
Що се касае до сутрешния секс, предпочитанията са различни. Някои двойки обичат да го правят спонтанно, докато други умишлено се будят за да използват сутрешната „енергия“. Статистиките показват, че мъжете предпочитат сутрешния, а жените нощния секс.

Жените и нощния секс
Макар и тук да има противоречиви мнения, факт е че болшинството двойки правят любов преди сън. За разлика от сутрешния, който е спонтанен, във вечерният секс може да се наблегне на предварителната игра, а също може и доста да се експериментира.

Съществуват няколко научни обяснения защо жените и мъжете обичат да правят секс в различни части на деня. При мъжете нивото на тестостерона е най-високо между 6 и 11 часа сутринта, което обяснява и сутрешната ерекция. Също така, тогава тялото ни отделя ендорфин, което осигурява добро разположение през целия ден.

Учени от университета в Белфаст са открили, че сутрешният секс три пъти седмично, намалява наполовина риска от сърдечен удар, а редовната активност подобрява циркулацията и намалява напрежението. Освен това, високото ниво на естроген при жените след сутрешен секс, прави косата и кожата им по-лъскави.

Секс, вместо обедна почивка
При мнозина въобще не съществува подобна възможност, защото обядват на работа, макар че някои правят секс и в офиса. Въпреки, че сексът на работното място е почти незаконен, може да се намери някакъв начин да се остави работата за час и да се зарадва партньора със страстна любов.